Poharak rózsaszín háttéren

Rázd fel a szezont ezekkel az ünnepi koktélokkal

Felejtsük el a forralt bort, és dobjuk fel a hangulatot az alábbi koktélreceptekkel.

Sazerac koktél

Sazerac kokt\u00e9l k\u00e9k h\u00e1tt\u00e9ren

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • ½ evőkanál cukor
  • 4-5 csöppnyi Peychaud's Bitter
  • 2,5 cl brandy
  • 2,5 cl bourbon
  • Sambuca (egy kis öntésnyi a pohárba)
  • jég
Elkészítés:

1. Keverjük össze a cukrot, a Peychaud's bittert és néhány jégkockát, amíg fel nem hígul, 30-60 másodpercig.

2. Cseppentsünk egy fröccsnyi sambucát a pohárba, és forgassuk meg, hogy bevonja a pohár belsejét. Öntsük ki a felesleget.

3. Duplán szűrjük át az italt, majd tálaljuk egy nagy jégkockával és egy citromszelettel.

2. Rubin koktél

V\u00f6r\u00f6s kokt\u00e9l

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 3 cl rozs whisky
  • 2 cl Ruby Port
  • 1,5 cl citromlé
  • 5 ml demerara cukorszirup
  • 7 ml Ms Better's Bitters Foamer (habosító koktélokhoz)
  • őrölt szerecsendió a díszítéshez
  • jég
Elkészítés:

1. Öntsük össze a whiskey-t, a bort, a citromlevet, a cukorszirupot és a habosítót, majd 5-10 másodpercig erősen rázzuk/keverjük össze.

2. Adjunk hozzá jeget, és rázzuk még 5-10 másodpercig, majd öntsük egy fagyasztott pohárba.

3. A tetejére reszeljünk egy kis szerecsendiót a díszítéshez.

3. Vermut mámor

Hozzávalók:

  • 4,5 cl Frapin konyak
  • 1, 5 cl édes vermut
  • 1, 5 cl Calvados
  • 1 cl demerara cukorszirup
  • almaszeletek a díszítéshez
Elkészítés:

1. Öntsük a konyakot, a Calvadost, a cukorszirupot és az édes vermutot egy keverőpohárba jéggel, és keverjük 15 másodpercig.

2. Öntsük az italt egy fagyasztott pohárba, a szélére pedig tegyünk egy almaszeletet.