Rázd fel a szezont ezekkel az ünnepi koktélokkal
Sazerac koktél
Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
- ½ evőkanál cukor
- 4-5 csöppnyi Peychaud's Bitter
- 2,5 cl brandy
- 2,5 cl bourbon
- Sambuca (egy kis öntésnyi a pohárba)
- jég
1. Keverjük össze a cukrot, a Peychaud's bittert és néhány jégkockát, amíg fel nem hígul, 30-60 másodpercig.
2. Cseppentsünk egy fröccsnyi sambucát a pohárba, és forgassuk meg, hogy bevonja a pohár belsejét. Öntsük ki a felesleget.
3. Duplán szűrjük át az italt, majd tálaljuk egy nagy jégkockával és egy citromszelettel.
2. Rubin koktél
Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
- 3 cl rozs whisky
- 2 cl Ruby Port
- 1,5 cl citromlé
- 5 ml demerara cukorszirup
- 7 ml Ms Better's Bitters Foamer (habosító koktélokhoz)
- őrölt szerecsendió a díszítéshez
- jég
1. Öntsük össze a whiskey-t, a bort, a citromlevet, a cukorszirupot és a habosítót, majd 5-10 másodpercig erősen rázzuk/keverjük össze.
2. Adjunk hozzá jeget, és rázzuk még 5-10 másodpercig, majd öntsük egy fagyasztott pohárba.
3. A tetejére reszeljünk egy kis szerecsendiót a díszítéshez.
Fotó: Shutterstock
3. Vermut mámor
Hozzávalók:
- 4,5 cl Frapin konyak
- 1, 5 cl édes vermut
- 1, 5 cl Calvados
- 1 cl demerara cukorszirup
- almaszeletek a díszítéshez
1. Öntsük a konyakot, a Calvadost, a cukorszirupot és az édes vermutot egy keverőpohárba jéggel, és keverjük 15 másodpercig.
2. Öntsük az italt egy fagyasztott pohárba, a szélére pedig tegyünk egy almaszeletet.
Nyitókép: Shutterstock