Két pohár gránátalma martini

A felszabadult pihenéshez: egy pohár gránátalma martini!​

Egy barátokkal töltött, otthoni programhoz mindig jól passzol valamilyen egyszerű, mégis nagyszerű koktél. Ilyen lehet például a savanykás ízvilágú gránátalma martini, amely tökéletesen megalapozhat egy fantasztikus estét.


A klasszikus martini egy alfajtájának lehet tekinteni ezt az italt, a szakértők szerint mégis jobban hasonlít a Cosmopolitanhez. Mindkét típusú alkoholhoz közel áll, hiszen az ő hozzávalói között is szerepel a vodka, viszont sok egyéb összetevőjével képes összetéveszthetetlen ízvilágot nyújtani.

Az elkészítés előtt vessünk egy pillantást a hozzávalókra:

  • vodka;
  • gránátalmalé (vásárolt vagy frissen facsart);
  • Cointreauvagy bármilyen narancslikőr;
  • citromlé;
  • cukorszirup

Az összetevők beszerzése és felsorakoztatása után nincs is más dolgunk, mint a hozzávalókat egy shakerben összekeverni, majd egy martinis pohárba leszűrhetjük a finomságot. A profi bárpultosok a citrusfélék ízével szoktak játszani, hogy kellemesebbé varázsolják az első kortyokat.

Ezt egy frissen, szélesre vágott citromkarikával is meg tudjuk oldani. A gyümölcsöt a pohár peremén érdemes kicsit szétkennünk, majd a levét a pohárba csavarnunk, hogy a savakat felélénkíthesse. Mindezek után egy kellemes, egzotikus ital társaságában tölthetjük az estét.

Egészségetekre!