Málnás sajttorta Martini

Édes kényeztetés: málnás sajttorta Martini

Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a málnás sajttorta Martiniét.


Miután az évet egy frissítő licsi koktéllal nyitottuk, majd a hóesést vártuk a tejszínes narancslikőr-Bourbon, most az édesszájúaknak kedvezünk az alábbi, krémes, fehércsokis, málnás Martinivel.

Hozzávalók:

  • 4 cl gin
  • 2 cl málnalikőr
  • 1 cl csokoládélikőr
  • 5 cl tejszín (alacsonyabb zsírtartalmú)
  • 1 evőkanál mascarpone
  • 2,5 cl tej
  • 0,5 cl vanília szirup
  • Összeaprított fehér csokoládé és édes keksz díszítéshez

Elkészítés:

Habverővel keverjük össze a tejszínt, a tejet, a mascarponét és a vaníliaszirupot, amíg krémes és bársonyos állagot nem kapunk. Egy másik tálban keverjük össze a gint, a málnalikőrt és a csokilikőrt jéggel, míg le nem hűl az egész. Ha kész, szűrjük le, majd egy kanál hátán nagyon lassan öntsük rá a tejszínes keveréket. Díszítsük morzsolt keksszel és összeaprított fehér csokoládé darabokkal, de vigyázzunk, ne tegyünk belőlük sokat, különben beesik a pohárban, megtörve a réteghatást.

Nyitókép: Pinterest