Édes kényeztetés: málnás sajttorta Martini
Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a málnás sajttorta Martiniét.
Miután az évet egy frissítő licsi koktéllal nyitottuk, majd a hóesést vártuk a tejszínes narancslikőr-Bourbon, most az édesszájúaknak kedvezünk az alábbi, krémes, fehércsokis, málnás Martinivel.
Hozzávalók:
- 4 cl gin
- 2 cl málnalikőr
- 1 cl csokoládélikőr
- 5 cl tejszín (alacsonyabb zsírtartalmú)
- 1 evőkanál mascarpone
- 2,5 cl tej
- 0,5 cl vanília szirup
- Összeaprított fehér csokoládé és édes keksz díszítéshez
Elkészítés:
Habverővel keverjük össze a tejszínt, a tejet, a mascarponét és a vaníliaszirupot, amíg krémes és bársonyos állagot nem kapunk. Egy másik tálban keverjük össze a gint, a málnalikőrt és a csokilikőrt jéggel, míg le nem hűl az egész. Ha kész, szűrjük le, majd egy kanál hátán nagyon lassan öntsük rá a tejszínes keveréket. Díszítsük morzsolt keksszel és összeaprított fehér csokoládé darabokkal, de vigyázzunk, ne tegyünk belőlük sokat, különben beesik a pohárban, megtörve a réteghatást.
Nyitókép: Pinterest
From Your Site Articles
- A téli bekuckózáshoz alkoholos forró csokit ajánlunk - IN ›
- Nincs bizonyíték a másnaposság elleni gyógymodók hatására - IN ›
- 10+2 étel, amely megelőzi a másnaposságot. - IN ›
- Kókuszos White Russian koktél a hétvégére - IN ›
- Koktél hóváróknak: tejszínes narancslikőr-Bourbon - IN ›
- Kezdjük frissen és boldogan az új évet: Licsi koktél recept - IN ›
- Valentin-napi koktél, nem csak pároknak: Cocoatini recept - IN ›