kókuszos White Russian

Nincs is jobb a tél küszöbén, mint egy jó kókuszos White Russian

Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a kókuszos White Russian-t.



Hozzávalók:

  • 85 gramm méz
  • 2 fahéjrúd
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 4,5 cl vodka
  • 1,5 cl rum kókusz
  • 4,5 cl Kahlua
  • 3-6 cl vaníliaszirup
  • 3-6 cl teljes zsírtartalmú kókusztej vagy tejszín

Elkészítés:

1. vaníliaszirup: egy közepes edényben keverjük össze 1,2 dl vízben a mézet és a fahéjat, erős lángon felforralva. 3-5 percig forraljuk, majd vegyük le a tűzről és keverjük bele a vaníliakivonatot. Ha kész, hagyjuk kihűlni (legfeljebb két hétig tároljuk a hűtőszekrényben, utána már nem felhasználható).

2. Töltsünk meg egy poharat jéggel, majd tegyük bele a vodkát, a kókuszrumot, a Kahluát és a vaníliaszirupot. Óvatosan keverjük össze, és adjuk hozzá a keményre összeállt vaníliaszirupot. Keverjük össze jól, majd ízlés szerint fahéjjal díszítjük.

Nyitókép: Pinterest / halfbakedharvest.com