Forró vajas rummal a hideg esték ellen
Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a forró vajas rumét.
Hozzávalók:
- 1-2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál barna cukor
- 1/2 teáskanál fahéj
- csipet őrölt szegfűszeg
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/4 teáskanál vanília
- 4 cl sötét rum
- 2,5 dl forrásban lévő víz
- 1 fahéjrúd
- tejszínhab
Elkészítés:
Öntsük egy nagy bögrébe a vajat, a barna cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a szerecsendiót, a vaníliát és a rumot. Öntsünk forrásban lévő vizet a tetejére, majd alaposan keverjük össze. Ha kész, adjuk hozzá a fahéjrudat és tegyük rá úgy a tejszínhabot, hogy teljesen elfedje az egészet. A tetejét szórjuk meg szerecsendióval és/vagy fahéjjal és boldogan fogyasszuk el!
From Your Site Articles