Edzőteremben spinningelő és beszélgető fiatalok

Már rég nem az edzés miatt járnak sokan a konditerembe

Szép dolog az izomépítés miatt járni edzeni, de egyre többen keresik fel a konditermeket a pártalálás reményében.

A Bumble online társkereső alkalmazás és a Gymshark brit fitneszruházati és -kiegészítő márka új kutatása szerint a Z és az Y generáció több mint egyötöde (22%) edzett vagy vett részt fitneszórán az első randin. A népszerű edzések közé tartozik a HIIT, a futás, a pilates vagy a jóga.

Sőt, úgy tűnik, hogy a potenciális partnerrel való edzés megelőzte a romantikus étteremben való üldögélést. Ha pedig nem randizni járnak edzőterembe, akkor a felmérésen résztvevő britek 32%-a azzal a szándékkal vett részt a fitneszórák valamelyikén, hogy új partnerrel ismerkedjen.

A kutatásból az is kiderül, hogy a Z és az Y generáció tagjai közül sokan választanának inkább egy fitneszalapú, mint egy alkohollal járó randit: 29%-uk azt mondta, hogy az első randin inkább részt venne egy fitneszórán, mint hogy kocsmába menjen, és majdnem a felük (46%) ismerkedne meg inkább egy fitneszórán egy potenciális partnerrel, mint egy buliban.

„Nem meglepő, hogy a járvány után az emberek alkoholfogyasztásának nagymértékű csökkenése és az egészséges életmódra való átállás miatt sokan a szerelemre vadászva szívesen beépítik a gyakorlatokat. Ha lelkes sportoló vagy, akkor a randevú elvisz egy órára, ami jó módja annak, hogy felderítsd a közös érdeklődési köröket, és együtt pumpáljátok fel az endorfinokat. Ráadásul, ha különösen fitt és erős vagy, úgy érezheted, hogy ez egy jó módja annak, hogy a legjobb formádat mutasd”

– magyarázza Tami Sobell párkapcsolati terapeuta.

Hozzáteszi, hogy emellett ad valami tennivalót-és megbeszélnivalót az első randin, hiszen edzés közben valószínűleg nem lesz helye kínos csendnek.

Tegyük hozzá ehhez a képlethez, hogy mindannyian elfoglalt emberek vagyunk, így az edzés és a randi összekapcsolása gyakran hatékony módja annak, hogy maximalizáljuk az időt és az energiát.

Naomi Walkland, a Bumble európai alelnöke hasonló véleményen van:

„A randizás, különösen a korai időszakban, az élményekről szól, és mi lehetne jobb módja a kapcsolatteremtésnek, mint megosztani valamit, amit szeretünk? A Bumble-nél mindig is arra törekedtünk, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy az emberek közös érdeklődési körök, szenvedélyek és értékek révén kapcsolódhassanak egymáshoz. Láttuk, hogy a közösségünk már most is ezt mutatja, hiszen a sportérdekeltségi jelvényeink a legnépszerűbbek világszerte. A síeléstől a pilatesig az emberek megmutathatják kedvenc hobbijukat a profilképükön, életrajzukban, vagy egy érdeklődési jelvény hozzáadásával a profiljukhoz, és ennek beépítése az első randevúba könnyű módja lehet a jég megtörésének az első találkozáskor.”

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock