Vizes kulacs tisztítása

Így szagmentesítsd a lehető legolcsóbban a kulacsod belsejét

Biztosan te is dobtál már ki vizes kulacsot, mert úgy érezted, hogy már elhasználódott és a szag, ami átjárja, már nem mosható ki belőle. Pedig csak nem a megfelelő eszközzel és anyaggal tisztítottad ki, ugyanis egy nagyon egyszerű és olcsó megoldással végleg szagmentesítheted az üveged belsejét. Íme a kulacs tisztításának titka!


Vannak, akik fehérítővel tisztítják a kulacsuk belsejét, ez a megoldás azonban több okból sem a legjobb: egyrészt a vegyszernek van egy erős szaga, amely alapos öblítés ellenére is egy-két napig benne marad a palackokban. Másrészt a fehérítő a rozsdamentes acél mosogatóban nem a legjobb választás, mert veszélyezteti a króm-oxid réteget, amely védi azt.

Sokan az üvegek fedelét szappanos vízbe áztatják, ez azonban sokszor beleivódik az üvegekbe, és a víznek utána kicsit szappanos mellékíze lehet.

Van azonban egy olcsó és remek tisztítószer, mely képes teljesen kitisztítani és szagmentesíteni az üvegeinket.

A csodaszer

Ez pedig nem más, mint a citromsav. Ennek az anyagnak óriási előnye – azon túl, hogy remekül eltünteti a szennyeződéseket és szagtalanít -, hogy biztonságos, hiszen teljesen természetes összetevőket tartalmaz és nem hagy maga után semmiféle erős szagot, vagy ízt. Bónuszként még antibakteriális hatása is van.

Használd a citromsavat hetente egyszer a palackok mélytisztítására. Remekül alkalmazható sportkulacsokon, termoszokon és műanyag üvegeken is. Nemcsak biztonságos és hatékony, de nagyon egyszerű használni, és nem jár a fehérítő használata során szükséges óvintézkedésekkel. Ráadásul az ára meglehetősen költséghatékony, különösen a ház körüli sokoldalúságát tekintve.

Útmutató a citromsavas tisztításhoz:

  1. Tölts meg egy nagy tálat forró vízzel és néhány evőkanál citromsavval.
  2. Szedd szét a vizes palackokat, távolítsd el a fedeleket, szívószálakat stb.
  3. Mosd át a barázdákat és egyéb területeket mosogatószerrel és vízzel, majd súrold át puha súrolókefével és/vagy palackkefével.
  4. A szívószálak és a kiöntők belsejét mosd meg egy kis palackkefével.
  5. Öblítsd ki tiszta vízzel.
  6. Áztasd az összes vizespalack-alkatrészt körülbelül 15 percig.
  7. Ezután öblítsd ki.
  8. Tedd ki száradni őket a friss levegőre.