kiskutya

Ne higgy a kiskutyaszemeknek! − így szerezz házi kedvencet a csalás veszélye nélkül

Kiskutyát szeretnél vásárolni online? Vigyázz, mert egyes hirdetők a kutyabarátok pénzére pályáznak! És ha ez még nem lenne elég ok az aggodalomra, a kölyökkutyák tisztára mosása megtévesztheti a mentett kutyák örökbefogadására vágyókat is.Szerencsére van egy útmutatónk a kutyakereséséhez, melyet a Money Scoop segítségével állítottunk össze.

A kiskutyacsalásoknak többféle formája létezik. A Humane Society szerint egyesek ingyen csomag szőrös örömöt kínálnak, ha fizetsz a szállításért. Majd a csalók azt állítják, hogy az új szőrmókod elakadt a vámon, és hogy több készpénzt kell küldened − csakhogy a kifizetés után gyorsan el is tűnik az árus.

Mások azzal csalogatják a potenciális vevőket, hogy egy drága fajtatiszta kutyát látszólag olcsón adnak el, ahogyan azt az Amerikai Kennel Klub (AKC) is megjegyezte. Az angol bulldogok és a yorkshire terrierek a leggyakoribb fajták, amelyeket ilyen csalásokhoz használnak.

Hogyan kerülheted el a pénzveszteséget és a hiányzó kutyus okozta szívfájdalmat? A Humane Society azt javasolja, hogy ne vásárolj kiskutyát online, és kész. Az AKC pedig arra biztat, hogy figyelj a piros zászlókra, mint például a stock fotók, a Venmo fizetési módok és a túl jónak tűnő ár.

kiskuty\u00e1k n\u00e9znek ki egy hazik\u00f3b\u00f3l

Fotó: Unsplash

A kiskutyás csalás a fondorlatos viselkedés egy másik szintje, magyarázta az ASPCA. A visszaélők egyes tagjai − akár azért, hogy kikerüljék a kiskereskedelmi értékesítés tilalmát, akár azért, hogy kihasználjanak minden olyan felnőttet, akinek könnybe lábad a szeme egy kis szőrös kedvenc láttán – azt állítják, hogy kölyökkutyáik menthetők vagy örökbe fogadhatók. A megtévesztésbe hamis nonprofit szervezetek is beletartozhatnak.

Ha örökbe akarsz fogadni, érdeklődj a mentőhely visszaadási politikájáról (sok legális mentőhely megérti, hogy ha egy kutya nem megfelelő, vissza szeretnéd őt adni). És nem árt, ha egyenesen megkérdezed, hogy a potenciális új szőrmókodat nem aukción vették-e meg.

Számtalan panasz érkezik kiskutyacsalások miatt, és lehetséges, hogy még ennél is több olyan fogyasztó van, aki soha nem jelentette a szerencsétlenségét.

De akár átverésről, akár pénzmosásról van szó, a legjobb védekezés az, ha személyesen látod a kutyust, mielőtt pénzt adnál érte. Ha ez lehetetlen, kérjen videóhívást, és ne csak azzal az emberrel, akivel a vásárlás vagy örökbefogadás történik, hanem a kutyussal is!

Nyitókép: Unsplash