a Fekete Párduc című film plakátja

A Marvel Fekete Párducának egzotikus királysága ihlette ezt az új szakácskönyvet

A Marvel Fekete Párducának egzotikus királysága, Wakanda ihlette ezt az új szakácskönyvet, amiben a fikciós afrikai ország hagyományos ételei mellett kultúrájáról is többet tudhatunk meg.


A MarvelFekete Párduc című filmje 2018-ban debütált a mozikban. A történet folyamán bemutatták a wakandai hagyományokat és az ország fejlettségét, valamint betekintést engedtek az ott élők hiedelmeibe és szokásaikba is. Az új uralkodó trónra kerülése kerül a középpontba, a koronával együtt viszont a népe védelmezőjévé is válik: a különleges adottságokkal rendelkező Fekete Párduccá.

A filmben viszont egy igazán fontos kultúrabeli sajátosságra nem tértek ki a készítők, az pedig a tradicionális étkezés. Egy áprilisban megjelenő könyv kitölti majd ezt az űrt, hiszen első látásra meglepő pontossággal és szakértelemmel mutatja be, hogy milyen ennivalókat is főznek a wakandai emberek — olvashattuk a Vince cikkében.

A Marvel's Black Panther: The Official Wakanda Cookbook című könyv 30 dollárért, vagyis nagyjából 10 ezer forintért előrendelhető. Mindenképpen érdemes vetni rá egy pillantást még a következő film — Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! — novemberi megjelenése előtt.