Szívet formázó, kezüket összerakó pár

6 jel, hogy a párod nem érdemel meg téged

Honnan tudjuk, hogy valaki nem jó nekünk? 6 olyan jelet mutatunk, amely arra utal, hogy a társunk nem nekünk való.


1. Gyerekes viselkedés

Egy párkapcsolat sok munkát, időt és kompromisszumot igényel. Fontos, hogy olyan személlyel legyünk, aki hajlandó erőfeszítéseket tenni azért, hogy a kapcsolat működjön. Egyik jele annak, hogy a társunk nem hozzánk való, ha gyerekesen viselkedik. Ez jelentheti a duzzogást attól, hogy nem kapja meg, amit akar vagy a pénzzel való felelőtlen bánásmódot, esetleg a problémákról való kommunikáció megtagadását.

Egy párkapcsolatban jó, ha egyenrangúnak érezzük magunkat. Ha a másik nem tud megbirkózni a felnőtté válással, akkor nem áll készen egy komoly kapcsolatra. Ilyenkor lehet, érdemes olyat keresni, aki kész felnőni velünk együtt.

2. Osztatlan figyelem

Nehéz lehet nyugodt pillanatra lelni egy olyan világban, ahol folyamatosan zavaró tényezőkkel bombáznak minket. Ha azonban párkapcsolatban élünk, kulcsfontosságú, hogy tudjunk a partnerünkre koncentrálni.

Ha viszont a másik folyamatosan a telefonját nézegeti, a közösségi médiában szörföl és bármi másra jobban figyel, mint ránk, annak a jele lehet, hogy nem fektet be teljesen a kapcsolatunkba. Emellett, ha mindig nekünk kell beszélgetést kezdeményeznünk, azt jelezheti, hogy a partnerünk nem igazán foglalkozik velünk.

3. Intenzív kompromisszum

Egy kapcsolatban mindig kell kompromisszumokat kötni. Ha azonban azt tapasztaljuk, hogy állandóan kompromisszumokat kötünk a saját boldogságunk és érdekeinkkel kapcsolatban a partnerünk érdekében, az annak a jele lehet, hogy a kapcsolat nem nekünk való.

Fontos, hogy a saját hobbijainkat és céljainkat követni tudjuk, és ha a másik folyamatosan a miénk fölé helyezi a saját érdekeit, az sértődöttséget kelthet.

4. Bizonytalanság a jövővel kapcsolatban

A bizonytalanság a másikkal való kapcsolatunkban azt jelezheti, hogy nem ő a megfelelő ember számunkra. Abban az esetben, ha folyamatosan megkérdőjelezzük, hogy együtt leszünk-e a jövőben, lehet, hogy ideje továbblépni.

Ha a másik nem szeretne a jövőről beszélni vagy terveket szőni velünk, az intő jel, mely azt jelentheti, hogy nem áll készen a komoly elköteleződésre, vagy nem tekint minket a hosszú távú tervei részének.

5. Egyoldalú kapcsolat

Egy egészséges kapcsolatban egyenlő arányban adunk és kapunk, de ha úgy érezzük, hogy csak mi adunk, az nem fenntartható. Az egyoldalú kapcsolatok miatt kimerültnek érezhetjük magunkat, akit nem támogatnak és értékelnek. Ha a partnerünket nem érdeklik a hobbijaink vagy a céljaink, az annak a jele, hogy nem fektet be a kapcsolatba.

6. Sok beszéd, kevés cselekvés

Az egyik legfontosabb jele annak, hogy nem ő az igazi, ha nagyot mond, de nem tartja be az ígéreteit. Ez többféleképpen is megnyilvánulhat. Például azt mondja, hogy felhív, de sosem teszi meg, vagy esetleg az utolsó pillanatban lemondja a közös programokat. Az is előfordulhat, hogy nagyszabású ígéreteket tesz, de soha nem tartja be azokat. Ha csak beszél, de nem tesz semmit, az annak a jele, hogy nem teljesen elkötelezett a kapcsolat iránt.

(Good Men Project)

Nyitókép: Shutterstock