Elég a testszégyenítésből! felirat egy falon

Ezek a képek bizonyítják, hogy még mindig másképp ítélkeznek a nők teste felett

Az illusztráció-sorozatból kiderül, hogy a társadalom másképp ítéli meg a nők és a férfiak testét.

A szőrtelenítést a márkák még mindig úgy próbálják eladni nekünk, hogy a szőrtelenítés szexi dolog, pedig számos mozgalom indult már annak kapcsán, hogy mindenki maga döntse el, hogyan érzi jól magát a testében.

Nemrég azonban egy illusztráció vírusosan terjedt el, amely rávilágít arra, hogy a nők testszőrzetét a társadalom szemében hol tartják elfogadhatónak, szemben a férfiakéval.

Lainey Molnar feminista illusztrátor divatos diétákról, a testképről és a mentális egészségről mondja el a véleményét Instagram-posztjain keresztül, de utóbbi képsorozata azonban igazán felkeltette női követőinek figyelmét, mely közel 100 000 lájkot kapott.

Az illusztráció azt mutatja be, hogy a társadalom hogyan tartja normálisnak, ha a férfiak nem borotválkoznak, vagy ha nyilvánosan mutogatják a mellüket, míg ha a nők tesznek ugyanígy, a társadalom undorítónak, könnyűvérűnek vagy higiéniaellenesnek bélyegzi.

Nők százai fejezték ki elismerésüket a posztért, egyetértve a kettős mércét kifejező képekkel.

„Az egyenlet célja, hogy stresszben tartsa a nőket, amikor megpróbálnak megfelelni a szépség idióta normáinak, hogy a férfiak a világ uralására és a nők ellenőrzésére összpontosíthassanak. Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmet a férfiak és nők közötti egyenlőtlenségnek erre a szörnyű megnyilvánulására. Tedd azt, ami jól esik neked, a bőrödben, a testedben, a közérzetedben. Férfiak – támogassátok a nőket abban, hogy önmaguk lehessenek, azáltal, hogy ítélkezés nélkül elfogadjátok a személyes döntéseiket”

– olvasható az egyik kommentben.