Meghan Markle és Harry herceg

Egyre népszerűbb Meghan Markle nyári koktél receptje

Hivatalosan is beköszöntött a nyár és ezzel együtt a koktélszezon is. Ilyenkor a legtöbben pánikszerű keresgélésbe kezdünk jobbnál jobb frissítő italreceptek után. A böngészést azonban abba is hagyhatjuk, ugyanis meglepő módon Meghan Markle hercegné koktélreceptje egyre nagyobb népszerűségnek örvend.


Mielőtt Meghan Sussex hercegnőjévé vált volna, az egykori színésznő egy luxusblogot vezetett, ahol a banánkenyértől kezdve a koktélokon át számtalan receptet osztott meg rajongóival.

Szerencsére a Meghan's Mirror a blog archívumából tesz közzé recepteket, köztük Meghan Pimm's-koktélját is, amit mindannyiunknak ki kell próbálnunk.

„Napcsókolt délutánok koktéllal a kézben, körülöttük semmi más, csak a legközelebbi barátaink nevetése, egy Otis Redding lejátszási lista és a süvítő szél”

– írta Meghan a blogján, amikor nyilvánossá tette a receptet.

„A tökéletességről beszélek, emberek. Ez a nyárral járó tökéletesség. A piknikek és a grillezések, a barátokkal való pihenés a medence mellett és a szezonra való koccintás első helyen szerepel a listámon. És bár általában úgy döntök, hogy egy pohár rozéval vagy Sauvignon Blanc-cal koccintok, néha a nap egy koktélt kíván.”

– írta a hercegné blogjában.

„Szerettem volna egy csavart tenni az ismert és szokányos Pimm’s-koktélba. A szezon jegyeit felhasználva, a friss és lendületes alapanyagok feldobják az italt és fantasztikus hűsítő lesz a hosszú nyári napokon.”

Mik a koktél hozzávalói?

  • gin
  • szóda
  • tonik
  • cseresznyelikőr
  • friss menta
  • uborka csíkok
  • vérnarancs héja
  • lime és sok jég
„Alapvetően szezonális összetevőkből építjük fel a koktélt, hogy friss és lágy ízt keltsünk a nyárra. A fent felsorolt összetevők bármelyike vagy mindegyike nagyszerű, de a legfontosabbak a citrusfélék és a gyógynövények. Ha nincs például vérnarancsod otthon, a citrom is működhet.”

Elkészítési javaslat:

Töltsd meg a poharadat jéggel és szórd meg a citrusfélékkel és gyógynövényekkel. Ezután öntsd össze a gint a cseresznyelikőrrel, amit egy shaker segítségével rázz össze egy újabb adag jéggel. Szűrd le a keveréket és öntsd a pohárba. Ezután add hozzá a tonikot és a szódát.

Ez azonban természetesen módosítható, és Meghan arra biztatja az olvasókat, hogy ízlésük szerint variálják a receptet.

Nyitókép: Getty