Eperszemek krémes desszerten

Ez az epres-rózsás mártogatós a villásreggelik sztárja lehet

Az alábbi mennyei mártás technikailag desszert, de miért ne fogyaszthatnánk reggelire is?


„Lehet, hogy ez a desszertek fejezetébe tartozik, de mindenképpen felszolgálhatod villásreggelire”

– javasolja Sonali Shah képzett séf és food stylist.

„Az epret és a rózsát cseréld le málnára és vaníliára, ha szeretnéd, de adj hozzá egy csipetnyi cukrot, ha így teszel.”

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 150 g eper, hámozva
  • 2 evőkanál rózsaszirup
  • 200 ml kókusztej, egy éjszakán át hűtve a hűtőszekrényben
  • Egy marék apróra vágott pisztácia a díszítéshez

Elkészítés

1. Rendezzük el az epret egy kis sütőtálban, és csorgassuk meg a rózsasziruppal.

2. Süssük előmelegített sütőben, 200 °C (180°C-on, ha légkeveréses, gáztűzhelynél pedig 6-os fokozaton) nyolc-tíz percig, vagy amíg az eper megpuhul, de még tartja a formáját. Ha kész, tegyük félre hűlni.

3. Közben a kókusztejet tegyük egy tálba és botmixerrel addig verjük, amíg lágy habcsúcsok nem képződnek. Alternatívaként használhatunk elektromos kézi habverőt is.

4. Tálaljuk a felvert kókuszmártást az eperrel körítve, és csorgassuk meg a tányérból maradt rózsasziruppal. A tetejére apróra vágott pisztáciát szórjunk.