
Ez az epres-rózsás mártogatós a villásreggelik sztárja lehet
Az alábbi mennyei mártás technikailag desszert, de miért ne fogyaszthatnánk reggelire is?
„Lehet, hogy ez a desszertek fejezetébe tartozik, de mindenképpen felszolgálhatod villásreggelire”
– javasolja Sonali Shah képzett séf és food stylist.
„Az epret és a rózsát cseréld le málnára és vaníliára, ha szeretnéd, de adj hozzá egy csipetnyi cukrot, ha így teszel.”
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 150 g eper, hámozva
- 2 evőkanál rózsaszirup
- 200 ml kókusztej, egy éjszakán át hűtve a hűtőszekrényben
- Egy marék apróra vágott pisztácia a díszítéshez
Elkészítés
1. Rendezzük el az epret egy kis sütőtálban, és csorgassuk meg a rózsasziruppal.
2. Süssük előmelegített sütőben, 200 °C (180°C-on, ha légkeveréses, gáztűzhelynél pedig 6-os fokozaton) nyolc-tíz percig, vagy amíg az eper megpuhul, de még tartja a formáját. Ha kész, tegyük félre hűlni.
3. Közben a kókusztejet tegyük egy tálba és botmixerrel addig verjük, amíg lágy habcsúcsok nem képződnek. Alternatívaként használhatunk elektromos kézi habverőt is.
4. Tálaljuk a felvert kókuszmártást az eperrel körítve, és csorgassuk meg a tányérból maradt rózsasziruppal. A tetejére apróra vágott pisztáciát szórjunk.
Ez is érdekelhet: 7 furcsa ételpárosítás, ami valójában jól működik együtt
Nyitókép: Shutterstock