Valaki egy pohár Bloody Mary koktél után nyúl

A hétvégi villásreggelihez: egy pohár, a filmekből is jól ismert Bloody Mary koktél

Hétvégi villásreggelihez nincs is jobb választás, mint egy finom Bloody Mary. A népszerű koktél legnagyobb előnye, hogy nem kell szigorú szabályokhoz ragaszkodni, így mindenki kikeverheti a neki tetsző ízvilágot. Alábbi cikkünkben egy kis útmutatást írtunk össze a készítéséhez.


A Bloody Mary koktél nevét, ha máshonnan nem is, de filmekből biztos, hogy mindenki hallotta már. Az egyik legtökéletesebb italról van szó villásreggelikhez, ez pedig leginkább változatos köreteinek köszönhető. Nagyon sokan isszák sültszalonna és különböző zöldségek mellé, de sajttal, valamint tojással is nagyon gyakran szolgálják fel.

Bár egy hagyományos koktélfajtáról van szó, mégis annyi változata van, hogy szinte nem is lehet tudni, melyik volt az eredeti. A legnagyobb bartenderek is azt javasolják, hogy a tökéletes Bloody Mary élmény megtapasztalásához otthon érdemes elkészíteni az italt, ugyanis úgy sokkal személyre szabottabb lehet. Egy kicsivel pikánsabbra szeretnéd? Tegyél bele még több csípős szószt! Nem szereted a citromot? Jó lesz bele a lime is. A variációk tárháza kifogyhatatlan.

A szóbeszéd szerint nagyjából 1920 környékén készíthették el először ezt az alkoholos italt, amikor egy bárpultos új, vodka alapú koktél feltalálásán gondolkozott. Eleinte több néven is illették az újdonságot, majd a Bloody Mary név maradt meg legjobban az emberekben, amely egyfajta sötét tisztelgés I. Mária angol királynő előtt, aki kegyetlen módszereiről vált ismerté, melyekkel a katolicizmust próbálta helyreállítani.

A készítés előtt vessünk egy pillantást a hozzávalókra!

  • 0,7 dl vodka
  • 1,7 dl paradicsomlé
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál Worcestershire szósz
  • 2 csipet csípős szósz (nem kötelező)
  • 1/4 teáskanál elkészített torma
  • 1 csipet zellersó
  • 1 csipet fekete bors

Az összetevők felsorakoztatása után nincs is más dolgunk, mint hogy összekeverjük őket egy magas pohárba, majd az üresen maradt részt feltöltjük jéggel. Ezek után érdemes még egyszer jól elkeverni őket a felszolgálás előtt. Díszíteni — vagy sokkal inkább mellette falatozni — zellerszárral, főtt szalonnával, szeletelt citrommal, apróra vágott uborkaszálakkal, valamint paradicsommal és zöld olajbogyóval érdemes.

Egészségetekre!Nyitókép: Unsplash/The BlackRabbit
Forrás:
The Pioneer Woman