wedding

Ez az olasz régió 800 ezer forintot fizet a pároknak, hogy ott házasodjanak össze

Egy stílusos esküvő megszervezése rengeteg pénzbe kerül. Olaszország egy régiója most azonban segítene a fiatal pároknak, és egyben turistákat szeretne odavonzani így a pandémia után, így úgy döntöttek, 2000 eurót fizetnek a házasulandóknak, ha oda szervezik a lagzit.

A virágok, az ételek és a ruhák mellett a legnagyobb felmerülő költség egy esküvő megszervezésekor általában a helyszín bérlése szokott lenni. Arról nem is beszélve, hogy a legmenőbb helyeket akár évekre előre lefoglalják az előrelátó menyasszonyok. Olaszország azonban egy zseniális megoldással segítene a fiatal párokon: 2000 eurót, azaz kb. 800 ezer forintot az bele az esküvői kasszába azoknak, akik az egyik olasz régióba szervezik az ünnepséget. Igen jókor jön a kezdeményezés, hiszen bár sokan választották, hogy nem várnak, és inkább mindössze két tanúval a polgármesteri hivatalban mondják ki a boldogító igent, még többen vannak azok, akik inkább kivárták a megfelelő időt, hogy csaphassanak egy nagy bulit és egy emlékezetes szertartást, amikor már a szeretteik is biztonságban ünnepelhetnek.

Hova menjünk házasodni?

typical italian restaurant in rome

Fotó: Marialaura Gionfriddo/Unsplash

Ráadásul az egyik legkönnyebben elérhető és legfontosabb régióról van szó, Lazióról, ami magában foglalja a gyönyörű fővárost, Rómát is. A "Lazióból szeretettel" kampány részeként lenyűgöző természeti szépségekkel, kulturális örökségekkel és persze a mennyei olasz konyha remekeivel próbálják a házasulandókat (és persze a vendégseregüket) az olasz csizma közepére csábítani, hiszen itt tényleg minden adott ahhoz, hogy életünk egyik legfontosabb napja tényleg tökéletesen sikerüljön, és felejthetetlen élmény legyen mindenkinek, aki részt vesz benne. Összesen 10 millió eurós keretet fognak szétosztani a szerencsések közt, amit a párok bármilyen, az esküvővel kapcsolatos költség fedezésére felhasználhatnak, legyen az étel, ital, fotós, helyszín, ruha vagy bármi.

Sajnos a környéket is nagyon megviselte a kétéves pandémia, míg a vírus előtt, 2019-ben 15 ezren kötötték össze itt az életüket, addig 2020-ban és 2021-ben összesen 9 ezren. A programmal így két iparágat is megsegítenek, hiszen a turizmus mellett az esküvőszervezés körüli vállalkozásoknak is nagy veszteségeket kellett elkönyvelniük az utóbbi időben.

2023 januárjáig lehet jelentkezni a tartomány weboldalán, de érdemes sietni, mert lezárják a programot, ha elfogyott a 10 millió euró!

Kedvcsináló a laziói esküvőhöz: