Önbarnító folyatása egy kesztyűre

Hibák, amiket szakértő szerint otthoni önbarnításkor követünk el

Az otthoni önbarnítás korát éljük, hiszen mostanra már tényleg megtanultuk, hogy a nap káros sugarai irtó veszélyesek a bőrünk számára. Sőt, azt is tudjuk már, hogy a barna pigmentek valójában gyulladást jelentenek a bőrünkben, ami egy reakció válasz az UV-sugarakra.


De hogyan használjuk az önbarnító termékeket úgy, hogy tökéletes végeredményt kapjunk a bőrünkön és csak szakértők tudják megállapítani, hogy a színünk nem „igazi”? Ha foltos, csíkos, vagy narancsos árnyalatú leszel a bekent területeken, akkor valamit rosszul csinálsz. Mi pedig talán tudunk segíteni benne, hogy mit ronthatsz el.

Hibák, amiket önbarnítás közben követsz el:

1. Nem a megfelelő formulát vásárolod meg

A piacon már számtalan önbarnító formula létezik, és ez nehézzé teszi sokszor a választást. Azonban kulcsfontosságú a megfelelő textúra magtalálása.

„Ha valaki még új az önbarnítás világában, annak azt mondanám, hogy válasszon egy felvert formulát”

– mondja Claire, önbarnítási szakértő.

„A felvert formulák a legkönnyebben használhatóak, mivel nagyobb az integritásuk. A hab állagú egy kicsit szilárdabb, így nem olvad olyan gyorsan, tehát több időd van a felvitelre és a megfelelő eldolgozásra”

– tette hozzá.

A szakértő továbbá azt tanácsolja még kezdő önbarnítósoknak, hogy kerüljék az átlátszó formulát, ugyanis az ember így nem tudja, hogy megfelelő lesz-e az árnyalat.

2. Nem hámlasztasz előtte

Ha egyenletes barnaságot szeretnél kapni, akkor az önbarnítózás előtti hámlasztás elengedhetetlen. Az önbarnítási szakemberek nem győzik hangsúlyozni ennek fontosságát.

„Mindig, mindig, mindig, mindig kötelező hámlasztani! Nem tudom eléggé hangsúlyozni”

– mondja a szakértő.

A hámlasztókesztyű eltávolítja a korábbi barnítót, és megszabadít az elhalt, száraz bőrtől. Ha sok a száraz vagy durva bőrfelület, akkor az önbarnító krémek megtapadnak ezeken a területeken és így jön létre a foltosság vagy a csíkosság.

3. Borotválkozol vagy gyantázol közvetlen az önbarnítás előtt

Erről már talán kevesebbet hallani, de rettentően fontos tipp a megfelelő eredmény eléréséhet: ne borotválkozz, epilálj, vagy gyantázz követlen önbarnítás előtt. Ha pöttyös maradt az önbarnításod, az valószínűleg ennek köszönhető.

„A szőrtelenítést legalább 24-48 órával az önbarnítás előtt végezd el. Ellenkező esetben a barnaság megtelepszik a szőrtüszőben. Ha az utolsó pillanatban használsz önbarnítót és borotválkoznod kell, mindenképpen spriccelj egy kis hideg vizet a területre, és hidratáld be”

– mondja a szakértő.

4. Piszkos kesztyűvel viszed fel a krémet

Ez egy olyan önbarnítós bűntett, amit szinte mindenki elkövet legalább egyszer. A piszkos kesztyű, vagy ecset, amivel felviszed a bőrödre az önbarnítót elronthatja az egész folyamatot.

„Ha a kesztyűdön még az előző barnító krém is megtalálható, az csíkokat okozhat, és befolyásolhatja a felvitel folyamatát.”

És ha már az eszközöknél tartunk, Claire szerint érdemes ecseteket használni inkább a kesztyű helyett. A puha sörtéjű ecsetek ugyanis segítenek egységesíteni a színt a bőrünkön.