Fodor Sándor, a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának Napraforgó fantázianevű desszertje, a 2021-es ország tortája.

Megvan az idei ország tortája

Kedd délután kihirdették az ország tortáját és a cukormentes verziót is.

15. alkalommal választották meg az ország tortáját, idén Fodor Sándor, a budapesti Habcsók Cukrászda cukrásza nyerte meg a fődíjat Napraforgó fantázianevű desszertjével. Fodort elmondása szerint a nyári napraforgómezők inspirálták a torta alkotásakor, melyben megtalálni a vilmoskörtét, hársmézet, joghurtot, pirított napraforgót és a karamellizált csokoládét is.

Az előző évelkez hasonlóan Magyarország Cukormentes Tortáját is megválasztották, az idei győztes a Beszterce rózsája lett, melyet a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián készített, melyben a sárgabaracké a főszerep. A gyümölcs több rétegben, zselé és mousse formájában is megjelenik a textúrák között, sőt a piskótában is szerepel barackmagliszt formájában. A cukrász emellett Nimród fantázianevű tortájával megnyerte az Egy a Természettel versenyt is.

Magyarorsz\u00e1g Cukormentes Tort\u00e1ja id\u00e9n a Beszterce r\u00f3zs\u00e1ja lett, melyet a t\u00e1pi\u00f3szecs\u0151i Hiszt\u00e9ria cukr\u00e1szda cukr\u00e1szmestere, F\u00fcredi Kriszti\u00e1n k\u00e9sz\u00edtett.

Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány