A Párizsi Operaház éjszaka

A Párizsi Operaházat is lefoglalhatjuk mostantól az Airbnb-n

Ez lesz az első alkalom, hogy a vendégek az ikonikus Párizsi Operaházban éjszakázhatnak.


Már a párizsi Palais Garnier-ben is foglalhatunk magunknak szállást egy éjszakára az Airbnb-n keresztül. Az operaház fantomja nagy sikerének tiszteletére, amely áprilisban fejezi be történelmi pályafutását a Broadway-n, megnyitja kapuit a vendégek előtt. Az ott éjszakázók egy maximálisan fényűző díszpáholyban szállhatnak meg, ahol jellemzően a méltóságok és más nagyon fontos emberek foglalnak helyet az előadásokon.

A teret hálószobává alakították át, amely olyan gazdag dekorációban pompázik, amilyet manapság már csak múzeumokban látni igazán. Az ott tartózkodás magában foglalja a híres operaház megtekintését és a regényben szereplő valódi földalatti tó meglátogatását is.

Ami még ennél is izgalmasabb, hogy a vendégek házigazdája nem más, mint Véronique Leroux, Gaston Leroux francia író dédunokája, aki 1910-ben írta meg az ikonikus regényt, amelyből számtalan filmes és színpadi adaptáció született.

„Dédnagyapám klasszikus története oly sok embert inspirált az évek során. Ez a tökéletes alkalom arra, hogy tisztelegjünk előtte, és a fanatikusokat egyszeri, különleges alkalommal üdvözöljük a közkedvelt regényének híres helyszínén”

– mondta Leroux a Thrillisttel megosztott nyilatkozatában.

A luxusélmény nem ér véget a díszpáholyban való tartózkodással. Az ott tartózkodás során a Párizsi Opera Akadémia művészeinek privát balett előadását nézhetjük meg az Opera de Paris balett egyik táncosával, és a színpad mögötti díszes csarnokban, a híres Foyer de la Danse-ban vacsorázhatunk.

Azt gondolhatjuk, hogy egy ilyen felbecsülhetetlen élménynek borsos ára lesz. De a különleges szállás mindössze 37 euróba kerül, adók és illetékek előtt. A rossz hír az, hogy csak egyetlen éjszakát tölhetünk az operában, amikor ezt az élményt kínálják. A szobafoglaláshoz 2023. március 1-jén, 12 órától lehet foglalási kérelmet benyújtani.

Az egyetlen operában töltött éjszakára 2023. július 16-án kerül sor.

(Thrillist)

Nyitókép: Getty Images