Saint-Georges-sur-Cher, Franciaország

Hét romantikus regénybe illő kastély, melyek bárkinek elérhetők Airbnb-n keresztül

Ki ne álmodott volna arról, hogy milyen lehet egy valódi középkori kastély lakójának lenni? A felújított, minden luxussal ellátott tornyok és a kőből készült falak csak a látgatókat várják, hiszen ezekben az Airbnbn keresztül is kivehető palotákban mindenki nemesnek érezheti magát.


Saint-Georges-sur-Cher, Franciaország

Saint-Georges-sur-Cher, Franciaorsz\u00e1g

Fotó: Airbnb

A Loire-völgy közepén található birtok csupán egy óra vonatútra található Párizstól. Hét hálószobájának köszönhetően nagyobb csoportok is bátran kibérelhetik néhány napra, de meghitt hétvégék helyszínének is alkalmas. A hangulat megteremtéséhez már az úszómedencéje is elég lenne, ellenben a hatalmas terek, a szőlőskert, valamint az udvar idilli környezetet nyújt családi nyaralások számára.

Monselice, Olaszország

Monselice, Olaszorsz\u00e1g

Fotó: Airbnb

Egy romantikus, páros kalandhoz ideális ez a 19. századi palota, melyben a hölgyek hercegnőknek, a férfiak pedig uralkodóknak érezhetik magukat. Velencétől csupán 45 percet kell odébb menni, és máris elérhető az épület földszinti része a bérlők számára, melyhez saját konyha, nappali, háló és fürdőszoba tartozik. A szerencsés látogatók az ott töltött idejük alatt hozzáférhetnek a hatalmas birtokhoz, a termálfürdőhöz, valamint a vagyonokat érő borgyűjteményhez is.

Easkey, Írország

Easkey, \u00cdrorsz\u00e1g

Fotó: Airbnb

Kicsit többet kell utazni, mint a korábbiakhoz, hiszen ez a 200 éves ház háromórányi vonatútra van Dublintól, viszont a gyönyörű ír vidék miatt minden percet megér. Társaságok méreteitől függően ki lehet bérelni a benne található öt Airbnb bármelyikét, vagy akár az egész épületet. Kérésre a tulajok fuvarozást is vállalnak, esténként pedig a hangulatos kandalló előtt tesztelhető a bár kínálata.

Santa Marta de Portuzelo, Portugália

Santa Marta de Portuzelo, Portug\u00e1lia

Fotó: Airbnb

Ez a kilenc hálószobás, 20 ezer négyzetméteres kastély kiválóan alkalmas nagycsaládosok vagy baráti társaságok számára is. Csendes környezete a békés kikapcsolódások kedvelőinek kedvez, ellenben közel van Portóhoz, ha egy kis városi kalandra áhítoznának a vendégek. A rengeteg szoba némelyikében még kandalló is fellelhető a romantikusabb üdülésekhez.

Rions, Franciaország

Rions, Franciaorsz\u00e1g

Fotó: Airbnb

Ez a kastély nemrég egy teljeskörű felújításon esett át, melynek köszönhetően új bútorokat helyeztek a szobákba, hogy még szebbé tegyék az összképet. A lakosztályok mindegyikéből lenyűgöző kilátás nyílik a völgyre. A tulajdonosok a háznak egy melléképületében laknak és állandó jelleggel napra készen állnak a lakók számára.

Kilmartin, Skócia

Kilmartin, Sk\u00f3cia

Fotó: Airbnb

Egy középkori témájú filmbe illő, skót kastély birtokosai lehetnek azok, akik legalább egy éjszakára kivesznek benne egy szobát. A teljeskörű élményhez a palota olyan klasszikus jellemzői segítenek, mint a fatüzelésű kályhák, kőfalak és a gyönyörű fagerendák. Mindezek mellett a helyi séf napról-napra kész elkápráztatni mindenkit a tökéletes fogásaival.

Todi, Olaszország

Todi, Olaszorsz\u00e1g

Fotó: Airbnb

A torony egy domb tetején áll, ez a látvány pedig meseszerűvé teszi az épületet, valamint a környéket is. Közvetlenül Róma és Firenze között áll, így mindkét városba egyszerű eljutnia annak, aki ott tölti az éjszakákat. A hat hálószoba mindegyike hihetetlenül magas mennyezettel, rengeteg természetes fénnyel és csodálatos kilátással rendelkezik.

Nyitókép: Airbnb

Forrás: CN Traveller