Egy nő és egy férfi fehér ágyneműben fekszik az ágyban

4 kérdés, amivel csak tönkreteszed párkapcsolatodat

A legtöbb esetben mi is tudjuk, hogy mennyire abszurdak ezek a kérdések, sokszor mégis gondolkozás nélkül párunk fejéhez vágjuk. De valójában ezek a mondatok nem viszik előre kapcsolatunkat, sőt, a gödör mélyére ássuk vele. Íme pár kérdés, amiket jobb elkerülni, ha egészséges kapcsolatban szeretnénk élni.


Meg fogsz csalni?

Most őszintén. Ki az az ember, aki erre a kérdésre igennel felel? Egyébként is, a válasza garantálja, hogy nem fogja megtenni? Nem. A legnagyobb probléma azzal, ha ilyen kérdéseket teszünk fel a párunknak az az, hogy előre feltételezed róla, hogy szerinted képes lenne rá. Vagy ami még rosszabb, korábbi rossz tapasztalatokhoz hasonlítod. Teljesen fölösleges és semmi értelme nincsen.

A férfiak jobban értékelik a stabilitást és a biztonságot, mint a kockázatot és a kísérletezést. Bízz a partneredben.

Ezt tedd helyette:

Semmikép se kérdezd meg tőle, hogy meg fog-e csalni. Bízz magadban és az erőben, ami által képes vagy egy hűséges férfit vonzani és megtartani. Nincs szükséged a válaszára ahhoz, hogy tudd, nem fog megcsalni. Próbáld meg inkább a figyelmét magadra irányítani.

Miben vagy más?

Ez a kérdés 100%-ban az összehasonlításról szól és nem érdemes annak az illetőnek feltennünk, akivel egy hosszútávú, működőképes kapcsolatot szeretnénk. Két dolog történhet, ha mégis felteszed ezt a kérdést randipartnerednek.

1. Olyannak fogja mutatni magát, amilyennek látni szeretnéd, ezzel megjátszva személyiségét. Így a kedvedben jár, megkapja, amit szeretne, majd távozik.

2. Végignézi, ahogyan folyton másokhoz hasonlítod és ez az érzés a menekülésre készteti majd.

Ezt tedd helyette:

Ismerd meg a partneredet és akkor majd meglátod benne a különlegességeket is. A leginkább az hátráltathat minket az új kapcsolatok működésében, ha múltbeli partnereinkhez hasonlítjuk az újakat. Ezt engedd el. Minden ember más és más, ettől kerek a világ.

Mikor kéred meg a kezem?

A kérdés, amivel a leginkább megijesztheted párodat. A férfiak alapvetően nem álmodoznak esküvőről, ezt a nők teszik. Így érthető az is, hogy bennük a házasság gondolata jóval később érik meg, mint bennünk. Nem sürgetheted a párodat, főleg nem kapcsolatotok elején. Nem kell feltegye a nagy kérdést ahhoz, hogy tudd: te vagy élete szerelme.

Ha mindennél fontosabb vagy neki és rosszul érzi magát nélküled, akkor számára te vagy az igazi. Ha az élete sokkal jobb, boldogabb és könnyedebb veled, nem akar majd nélküled felébredni.

Szerinted ő szebb, mint én?

Biztosan veled is előfordult már, hogy rajtakaptad párodat, amint épp egy másik nőt néz meg az utcán. Ilyen esetben próbáld meg türtőztetni magad és ne támadj neki a fenti kérdéssel. Attól még, hogy a párod egy másik nő megjelenését nézi, nem jelenti azt, hogy elkezd udvarolni neki. Sőt. Arra pedig főleg nem ad okot, hogy azt gondold: téged már nem tart elég csinosnak.

Ezt tedd helyette:

Abban a pillanatban, ahogy a kérdés elhangzik a szádból, akarva-akaratlanul összehasonlít téged a másik nővel. Ez is egy erős indok arra, hogy kerüld a fenti kérdést. Persze a megjelenés fontos, de ha randizni hívott, akkor biztosan nagyon tetszel neki. Hidd el, sétálás közben nem azon agyal, hogy minden szeme elé kerülő nővel összehasonlítson. Ráadásul nem tudod irányítani, hogy mit nézzen.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Good Men Project