Egy pizzából kivágnak egy szeletet

Ezek a szokatlan pizzafeltétek és készítési módok lesznek népszerűek 2023-ban

Mi jöhet még a pizzafeltétek világában, ami megosztóbb az ananásznál is? A Slice digitális pizzarendelési platform felmérései kimutatták, milyen újításokra lehet számítani a receptekben, illetve az elkészítési módokban idén.


A Slice tanulmánya többek között megállapította, hogy az ananászos pizzára jelentősen visszaesett a rendeléseik száma az utóbbi egy évben. Ennek értelmében 2023-ban egy másik megosztó feltét lehet a legdivatosabb, mégpedig az uborka. Bizony, a savanyúság egyre népszerűbbé válik feltétként, ezt pedig nem lehet megállítani.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a Hawaii pizza ezentúl eltűnik az étlapokról. Régebben akármennyire elképelhetetlennek tűnt, ma már az egyik leghétköznapibb típusok közé tartozik a pizzériák kínálataiban szerte a világon.

A savanyúsággal felturbózott pizza egyébként 2018-ban kezdett divatos lenni, azóta pedig folyamatosan növekszik a népszerűsége. A PureWow cikkében leírtak alapján általában fokhagymás szósszal és mozzarellával sütik ezt a kapros, sós, savanyúsággal megbolondított finomságot.

Ami még elterjedhet ebben az évben, az a tipikus, római stílusú pizza. Mindenki úgy szokta meg, hogy a pizza négyzet alakú dobozban érkezik, kerek formája van és háromszögű szeletekre vágják. Ennek ellenére az eredeti római stílusú ételt a hagyományok szerint négyzet alakúra készítik, majd úgy szolgálják fel.

Az utóbbi években egyre többen részesítik előnyben ezt a formát a rendeléseiknél. Nem lennénk meglepve, ha 2023-ban a legtöbb magyar étterem is hasonló módon árusítaná a különlegesebb pizzákat.

Nyitókép: Unsplash/Kelvin T