A Jóbarátok főszereplői

Az 5 legfinomabb étel, amit a Jóbarátok Monicája készített

A szakácsként dolgozó Monica Geller a Jóbarátok tíz évada alatt számos finom ételt elkészített, ezekből mutatjuk be az öt legfinomabbat.


A Jóbarátok hosszú éveken keresztül kísérte végig a rajongókat. Az étel végig fontos eleme maradt a sorozatnak, az egyik fő karakter, Monica pedig történetesen szakács. Az évadok során számtalanszor főz, legyen szó különleges alkalmakról, munkáról vagy csak az idő elütéséről. Mind finomnak tűnik, de az lábbi öt, a screenrant cikke segítségével gyűjtött étel kiemelkedik a többi közül.

​Marinara szósz

marinara sz\u00f3sz

Fotó: Shutterstock

Miután Monica rossz kritikát ír egy Allessandro nevű férfi étterméről, a tulajdonos ellátogat hozzá panaszával, Monica pedig isteni marinara szószt főz neki. Ez annyira lenyűgözi Allessandrót, hogy felveszi őt az étterem főszakácsának.

A marinara egy olasz paradicsom alapú szósz, melyet általában tészta, lasagne vagy pizza mellé tálalnak. Egyszerre egyszerű és bonyolult elkészíteni, de semmiképp nem szabad, hogy olyan íze legyen, mint a paradicsomlének.

​Kivi-citromos pite

kivi-citromos pite

Fotó: Shutterstock

Monica általában sós finomságokkal lepi meg a barátait, de egy alkalommal kivis-citromos pitét süt. Sajnos Ross nem tudja, hogy kivi is van benne, amire allergiás, így a sütit megkóstolva azonnal rosszul lesz. A Monica által készített kivi-citromos pite pompásan hangzik, és minden bizonnyal a rajongók is szívesen kipróbálnák ezt az ételt.

Lekvár

k\u00fcl\u00f6nb\u00f6z\u0151 lekv\u00e1rok

Fotó: Shutterstock

Amikor Monica szakít Richarddal, feldolgozásképp ipari mennyiségű lekvárt készít. Az epizód során legalább ötven üveg különböző ízesítésű lekvár kerül az asztalra, aminek a mindig torkos Joey különösen örül. A tragédiával szemben mindig az étel a megoldás, vallja Monica.

​Quiche

quiche

Fotó: Shutterstock

Amikor Monica édesanyja megkéri, hogy legyen ő egy rendezvény házigazdája, lánya mindent megtesz, hogy lenyűgözze őt. Az egyik étel, amit elkészít, a quiche, egy tortácska, amelyet tojással és időnként zöldséggel, hússal vagy sajttal tálalnak. Monica ebből az ételből is a legjobbat hozza ki, igaz, beleeső műkörme miatt a finomság végül a szemetesben végzi.

Hálaadási sült csirke

s\u00fcltcsirke

Fotó: Shutterstock

A hálaadási epizódok a Jóbarátok egikonikusabb epizódjai közé tartoznak. Szakács lévén általában Monica készíti az aznapi menüt. Pulykája annyira finom, hogy előfordult, hogy Joey-nak sikerült az egészet egyedül megennie. Más alkalmakkor több napig eszik a maradékot, Ross például különösen szereti Monica maradék pulykás szendvicsét.

Nyitókép: NBCUniversal via Getty Images / Jon Ragel/NBCU Photo Bank