quiche

A sonka és a spenót tökéletes találkozása: egyszerű quiche recept

Olyan univerzális fogást szeretnél elkészíteni, amely minden napszakban ideális? A sonkás-spenótos quiche ideális választás, és az elkészítése sem nehéz. Mutatjuk is, hogyan készítsük el pár lépésben ezt a mennyei francia pitét.



Hozzávalók

  • 1 teáskanál extra szűz olívaolaj;
  • 190 gramm apróra vágott édes hagyma;
  • 1 evőkanál vékonyra szeletelt fokhagyma;
  • 135 dkg bébispenót;
  • 6 nagy tojás;
  • 115 g alacsony zsírtartalmú tejszín;
  • csipetnyi őrölt szerecsendió;
  • 120 gramm sonka steak kockákra vágva;
  • 120 gramm reszelt cheddar sajt.

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá a hagymát.

Főzzük gyakran kevergetve addig, amíg áttetszővé nem válik – nagyjából 5-6 percig az eatingwell receptje szerint.

Keverjük bele a fokhagymát, és főzzük körülbelül 1 percig. Öntsük bele a spenótot, majd folyamatos keverés mellett főzzük pár percig, amíg meg nem fonnyad. Ekkor vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Ezt is olvasd el! 5 egészséges főzési mítosz, amit ideje elengedni

quiche k\u00e9sz\u00edt\u00e9se

Fotó: Shutterstock

Egy közepes tálban verjük fel a tojásokat, illetve keverjük össze a tejszínt és a szerecsendiót.

Amikor alaposan elkeveredtek, tegyük hozzá a sonkát, a cheddart és a kihűlt spenótos keveréket.

Végezetül nincs más hátra, mint a sütés!

Helyezzük egy mély, vajjal vagy olajjal bekent tálba és süssük, amíg aranybarna nem lesz, közel 30 percig. Ekkor nincsen már más dolgunk, csak várni pár percet, hadd hűljön.

Mit tálaljunk hozzá?

Attól függ, hogy a nap melyik szakában fogyasztanánk.

Reggelire friss gyümölcsök, míg ebédre és vacsorára pedig vegyes zöld- vagy spenótsaláta a legízletesebb kísérő mellé.

Nyitókép: Shutterstock