Fiatal, barna hajú nő olívaolajat ken a hajára

Lehet, hogy a puha és fényes haj titka mindvégig az olívaolaj volt?

A mai rohanó világban a szépségápolási trendek napról-napra cserélődnek. Mindig jön a piacra egy új szuper termék, ami azt ígéri nekünk, hogy varázslatossá teszi a hajszerkezetünket. Emiatt pedig megfeledkezünk a már évszázadok óta használt összetevőkről - például az olívaolajról, mely a puha és fényes haj titka lehet.


Számtalan olaj létezik, amely a hajnövekedést segíti elő - korábban a rozmaring olajról a saját tapasztalataimat is elárultam -, de ha a haj állapotát szeretnénk javítani, nem pedig a növekedését serkenteni, akkor az olívaolaj lehet a befutó.

De milyen hajtípusra lehet jó és hogyan érdemes használni?

Mit tesz az olívaolaj a hajjal?

Kiderült, hogy ez a szerénynek tűnő, a konyhafiókunkban lapuló összetevő tökéletesen hozzájárul a haj nedvességének és rugalmasságának megőrzéséhez, ami megelőzi annak töredezését.

„Az olívaolaj képes behatol a hajszálak belsejébe és megtartja a nedvességet”

– magyarázza Hannah Gaboardi trichológus és Viviscal nagykövet. Így ez az olaj nemcsak belülről tartja egészségesen a hajunkat, hanem azt is eredményezi, hogy a haj fényes lesz, mivel az olaj kisimítja a haj külső kutikuláját.

Ez még nem minden: gomba- és baktériumellenes tulajdonságainak köszönhetően a korpásodásra is adhat némi átmeneti enyhülést; bár a hámló fejbőr okának teljes kezeléséhez más kezelésekre is szükség lehet.

Milyen hajtípusokra ajánlott a használata?

A jó hír az, hogy az olívaolaj nagyjából minden hajtípuson működik, de a legjobb eredmény eléréséhez igazíts a mennyiséget a hajszerkezetednek megfelelően.

A legtöbbet azonban azok profitálnak belőle, akik száraz és sérült hajjal, valamint töredezett hajvégekkel küzdenek. Illetve az sem mindegy, hogy milyen olívaolajat használunk. Az extra szűz olívaolaj ugyanis a durva szálú, göndör hajtípusnak ajánlott.

Mik az olívaolaj korlátai a haj számára? 

Mint minden külső termék, így az olívaolaj is csak korlátozottan tehet a hajunkért. Ez egy olyan összetevő, amelyet inkább a vastagabb hajtípusú embereknek ajánlanak, mivel a vékony hajat elnehezítheti. Az is sokat számít, hogy milyen típusú olívaolajat használsz, ugyanis nem mindegyik egyforma. A termékek speciális összetételében, például hajpakolásokban használt olívaolaj gyakran sokkal jobban működik, mint önállóan a termék.