II. Erzsébet királynő tortát vág

Desszertsütő versenyt rendeznek II. Erzsébet uralkodása 70. évfordulójára

A királynő 70 éves uralkodásának megünneplésére sütőversenyt hirdetett a Buckingham-palota.

A II. Erzsébet királynő platina évfordulójának tiszteletére hirdetett versenyen olyan sütirecepttel kell előállni, amely Nagy-Britannia új desszertjévé válhat. A nevezés február 4-ig tart, és Nagy-Britannia-szerte gyerekek és felnőttek is benevezhetik legjobb desszertreceptjeiket, írja a Hamu és Gyémánt.

Az ötleteket egy nyolcfős profi zsűri, köztük Mark Flanagan, a Buckingham-palota főszakácsa, értékeli, majd kiválasztja az öt legjobbat, akik a márciusi döntőn mérhetik össze tudásukat. A győztes receptet, amelyet „Platinum Pudding"-nak neveznek el, 2022 júniusában egy négynapos ünnepi hétvégén Nagy-Britannia-szerte több ezer embernek szolgálják majd fel.

Nagy-Britanniában bárki nevezhet, csupán az alábbi iránymutatást kell követni a jelentkezőknek, hogy a recept méltó legyen a királyi családok számára.

Mindenekelőtt a pudingnak – amely gyakorlatilag bármilyen desszert lehet – finomnak kell lennie. A bírák arra ösztönzik a nevezőket, hogy olyan recepteket küldjenek be, amelyeket otthon bárki képes megcsinálni, elérhető alapanyagokkal és eszközökkel le tudják azt másolni.

A szenvedély és a büszkeség ösztönzése érdekében arra is bátorítják a jelentkezőket, hogy olyan recepteteket küldjenek a nevezők, amelyek mögött valamilyen történet áll. Bónuszpontokat lehet kapni, ha a receptet maga a királynő ihlette.

Aki Nagy-Britanniában él, annak egy tipp: a királynő a pletykák szerint a mézes-krémes piskótát, a gyömbéres tortát és a csokoládés keksztortát szereti a legjobban. Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén is utóbbit szolgálták fel.

Nyitókép: Getty Images / Chris Jackson-WPA Pool