sean penn

Sean Penn órákat gyalogolt az ukrán-lengyel határig a menekültek közt

Az színész dokumentumfilmet forgat Ukrajna orosz inváziójáról, és úgy tűnik, nem egy kényelmes hotelszobából, hanem az események közepéről irányítja a munkát, ami miatt Zelenszkij ukrán elnök is elismerését fejezte ki, és Ukrajna igaz barátjának nevezte Sean Pennt.



Sean Penn a múlt héten érkezett Ukrajnába, nem sokkal a támadások megkezdése előtt, hogy a Vice-nak dokumentumfilmet rendezzen a háborús krízisről. Az ukrán kormány üdvözölte a hollywoodi sztárt, és örömüket fejezték ki, hogy személye még több ember figyelmét irányítja a térségben zajló történésekre. A miniszterelnök hivatalának közleményében Pennt a bátorságáért dicsérték és Ukrajna igaz barátjának nevezték, és azt kívánták, bárcsak több ilyen ember állna melléjük, hogy együtt harcoljanak Ukrajna szabadságáért, mert akkor a háborúnak sokkal hamarabb vége lehetne.

Tegnap így számolt be a menekülők helyzetéről a Twitteren:

"Én és két kollégám kilométereket gyalogoltunk a lengyel határig, az autónkat hátrahagyva az út szélén. Szinte az összes autó ezen a képen csak nőket és gyerekeket szállít, a legtöbben bármiféle bőrönd nélkül, és az autó az egyetlen értékük."

A csatolt képen pedig a határnál álló óriási kocsisor látható, akik mellett az Oscar-díjas színész halad el a gurulós bőröndjével.

Pennt nem most kezdte érdekelni a téma, tavaly novemberben kezdte el a dokumentumfilmes projektjét, amely témája az Oroszország és Ukrajna közt fennálló, egyre eszkalálódó, feszült viszony volt. A hétvégén a saját véleményét is leírta a Twitteren, szerinte a háború

"Már így is egy brutális hiba, ami életeket vett el és szíveket tört össze, és ha nem enged, úgy hiszem, Mr. Putyin az emberiség lehető legnagyobb hibáját követi el. Zelenszkij elnök és az ukrán nép a bátorság és az elvek történelmi szimbólumaivá emelkedtek."

Nyitókép: GettyImages