Mick Jagger

Mick Jagger kiakadt: „Harry Stylesnak nincs olyan hangja, mint nekem"

Az utóbbi években többször is hasonlították Harry Styles stílusát a fiatalkori Jaggeréhez, mellyel sokáig nem foglalkozott a rocksztár, ellenben most felemelte hangját a témával kapcsolatban.


A Rolling Stones frontembere a napokban teljesen őszintén elmondta véleményét Styles kinézetéről, művészetéről és stílusáról is. Bár korábban elismerően beszélt a fiatal énekes tehetségéről és kirívó megjelenéséről, mostanra már nem annyira tetszik neki, hogy az ő hagyatékához mérik a One Direction egykori tagját.

A kritizálást a külsőségekkel kezdte és egy kicsit humorizálva megjegyezte, hogy ő sokkal több szemsminket viselt a színpadon fiatalként. Emellett kifejezetten androgűnebbnek is vallja magát, melyhez a meglátása szerint Styles nem tud felérni.

Mindezek után a zenei affinitásokról is ejtett pár szót:

„Neki nincs olyan hangja, mint nekem, vagy nem mozog úgy a színpadon, mint én. Csak felületesen hasonlít a fiatalabb énemre, ami rendben van, nem tehet róla.”

Styles egész eddigi karrierje során rajongott Jagger munkássága iránt, ezt pedig több formában is kifejezte már az évek alatt. Többek között a koncertek fellépőruháiban is igyekezett hasonlítani a rocklegendára, valamint a Saturday Night Live-ban utánozta is hősét.

A fiatal úttörőnek egyébként nemrégiben jelent meg harmadik szólóalbuma Harry's House néven, melyről egy korábbi cikkünkben lehet olvasni. Az előadó úgy nyilatkozott a lemezről, hogy a szexről és az eufórikus boldogságról szól, amennyiben az ezt megelőzőt a szomorúság és az erotikára vágyódás kifejezéseként értelmezhető.

Jagger nem csak az összehasonlítgatás ellen szólalt fel, hanem gyászáról is vallott, melyet néhai bandatársa, Charlie Watts elvesztése óta érez. A People cikkében így beszélt a barátja hiányáról:

„Nem igazán várom már, hogy ott legyen, ha megfordulok egy koncert alatt. De gondolok rá. Nem csak a próbák alatt vagy a színpadon, hanem más módon is. Hiányzik mint zenész és mint barát.”

Nyitókép: Getty