Egy nő edzés közben az üvegéből iszik

Ettől az egyszerű italtól négyszer gyorsabban összejöhet a summer body

A legelső lépés az életmódváltáshoz a cukros üdítők elhagyása. Egy kutatócsoport rájött, hogy ezeket egy minden háztartásban megtalálható itallal helyettesítve akár négyszeresére is felgyorsíthatjuk a folyamatot. Így sokkal könnyebben összehozhatjuk az idei summer bodyt.


Na de mi is ez a folyadék? Hát nem más, mint a víz. Korábbi tanulmányok már bebizonyították, hogy jelentősen kevesebbet eszünk egy átlagos napon, ha minden étkezés előtt egy nagy pohár vizet elfogyasztunk. Ez azért lehetséges, mivel a folyadék minimalizálja a gyomor glükózszintjét, tehát nagyobb teltségérzetet ad.

A nagyobb mennyiségű víz ivása a legtöbb fogyókúrás módszer alapja. A cukros üdítőket, energiaitalokat és kávékat mind megéri lecserélni erre. Általa kevesebb felesleges anyagot juttatunk a szervezetünkbe, illetve a vízhajtás is hatékonyabban működhet.

Nemrég egy kutatócsoport tagjai azt vizsgálták, hogy milyen hatásai lehetnek, ha csupán egy egészségtelen frissítőt vízre cserélünk az étrendünkben. A tudományos modelleken alapuló felmérés végén megállapították, hogy egy adag cukros innivaló lecserélés is mérsékli az elhízást, illetve csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Egy f\u00e9rfi vizet iszik a fut\u00f3p\u00e1ly\u00e1n

Fotó: Unsplash/Nigel Msipa

Dr. Kiyah J. Duffey, a tanulmány első számú szerzője így nyilatkozott a kapott eredményekről:

„Függetlenül attól, hogy hány adag cukorral édesített italt fogyasztunk, már egyetlen adag lecserélése is előnyös lehet. Azt találtuk, hogy azon amerikai felnőttek körében, akik naponta csak egy adag cukorral édesített italt fogyasztanak, az ital vízzel való helyettesítése 17-ről 11 százalékra csökkentette az italokból származó kalóriák százalékos arányát.”

Tehát azok is jobb eredményeket értek el, akik a változtatás ellenére továbbra is több cukorral édesített üdítőt fogyasztottak, mint vizet. Nekik az italokból származó kalória a napi bevitel csupán 25 százalékát tette ki.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: PsyBlog