Számfestés, a gyerekek és felnőttek szórakozása (x)

Számfestés, a gyerekek és felnőttek szórakozása (x)

A zord időben otthon maradás kérdéseket vethet fel azzal kapcsolatban, hogyan lehet elűzni az unalmat, és nem csak a gyerekeket szórakoztatni. Ha a gyerekek otthoni szórakoztatására, érdeklődési körük összekapcsolására az idősek hobbijaival, vagy az egész család bevonására van szükség, a számokkal való festés kiváló megoldás.


A számokkal való festés órákon és napokon át tartó kreatív tevékenység minden korosztály számára. Ez csak attól függ, hogy melyik sablont választja a festéshez. Talán lefoglalja a gyerekeket annyi időre, hogy végre lesz egy kis ideje önmagára is. A nagypapa és a nagymama az ecsetvonásokra koncentrálva talál egy pillanatnyi nyugalmat, a festés támogatja a koncentrálóképességet és a finommotorikát, ami nem csak a gyerekek számára szükséges. Az önfejlesztésre minden korosztálynak szüksége van a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt, a vászonra számokkal való festés pedig a szórakozáson kívül még egy sor nagyon pozitív előnnyel jár.

​A számfestés előnyei

A festőkészletek elősegítik az egyszerű és játékos módon történő akrilfestékekkel festett kép megfestését. Előzetes festési tapasztalat nem kell hozzá, mégis a keretre feszített sablon a megfestés után a falra akasztható, vagy valakinek ajándékba adható. A vásznon található számozott mezőknek és a tégelyekben lévő színes festékeknek köszönhetően a mellékelt ecsetkészlettel bárki elkészítheti a képet. A kezek alatt fokozatosan egy csodálatos alkotás készül el.

A számfestő képek motívumai

A számos elérhető témának köszönhetően beléphet a fantázia és a színek birodalmába. A gyerekek az állatok, mesefigurák és filmhősök motívumait, a felnőttek a természet, a távoli városok, a ritka festmények és az absztrakt formák motívumait fogják értékelni. Egyéni sablont is készíthet saját fényképből. Ez lehet például a legutóbbi családi összejövetel családi fényképe, esetleg egy házi kedvenc fényképe. A saját fényképről készült számokkal való festés minden korosztály számára alkalmas - kisgyermekek és felnőttek számára egyaránt.

A számfestés további előnyei

Az elkészült festmények annyira professzionálisan néznek ki, hogy új dekorációkká válhatnak. A színek vászonra való felvitelének folyamata azonban nagyszerű pozitívumokat is hoz. A számokkal való festés segít megnyugodni, és egyetlen szórakoztató tevékenységre koncentrálni, amely azonnali feszültségoldást eredményez. Amint először érinti meg ecsettel a vásznat, a kreatív alkotás bűvöletébe kerül. Tökéletes eszköz a stresszoldáshoz, a koncentráció támogatásához, a figyelem gyakorlásához és az egész család számára összetartó tevékenységhez. A színterápia egy kellemes tevékenység, amely mellett kikapcsolódhat és nagyszerű műalkotásokat készíthet.

Szeretne többet megtudni a számfestésről? Tekintse meg a YouTube-videónkat: