Női arc közelije

A szemöldökbeültetés létező dolog, ezt kell tudni róla

Nem(csak) esztétikai célt szolgál.

Bár a szemöldökátültetés invazívnak hangzik, hatékony lehetőség azok számára, akik tartós, természetes megjelenésű megoldást keresnek, ellentétben a microbladinggel vagy a szemtetoválással.

Az esztétikai szempontokon túl azonban hatékony eljárás azok számára, akik hajhullással szembesültek olyan betegségek miatt, mint az alopecia vagy a szemöldök régiót ért trauma.

A szemöldökátültetés olyan kozmetikai eljárás, amelynek során szőrtüszőket ültetnek át a szemöldök területére. Az eljárás során a fej hátsó részéből (a donor területéről) származó meglévő hajszálakat ültetik át a szemöldökébe a sűrűség helyreállítása érdekében.

A szemöldökátültetést végző sebész első lépésként helyi érzéstelenítőt ad a páciens donorterületére (a fej hátsó és oldalsó részére), hogy onnan szőrt távolítson el. A donor területet gyakran azért választják ki, mert olyan hajat tudnak biztosítani, amely nagymértékben megfelel a természetes szemöldök textúrájának és növekedési mintázatának.

Ezt a hajat ezután kiveszik és egyetlen szőrtüszővé alakítják, valamint hosszra vágják. A sebész ezután helyi érzéstelenítést ad a fogadó területre (a szemöldökbe)is, majd bemetszéseket ejt a befogadó területen, hogy előkészítse a tarkóból vett hajszálak beültetését a szemöldökbe. Az eljárás során az orvos nagyon odafigyel az esztétikai részletekre, például a szemöldök ívére és formájára a harmonikus és természetes megjelenés elérése érdekében.

A szemöldökátültetés leginkább azok számára ajánlott, aki általában túlságosan kiszedték vagy valahogyan elvesztették a szemöldök szőrzetük nagy részét, így az nagyon vékony, és szeretnék visszanyerni a korábbi vastagságot.

A beavatkozás időtartama változó, de általában négy-hat óráig tart. A szemöldök formáját előzetesen tervezi meg a sebész a pácienssel. Segít, ha utóbbi mutatni tud néhány képet, amelyeken látható, hogyan nézett ki a szemöldöke korábban, és milyen formát és kialakítást szeretne elérni.

A szemöldökátültetés gyógyulási ideje egy-két hét, a hegek nagyrészt eddigre gyógyulnak be, és az átültetett hajszálak is ekkorra ágyazódnak be teljesen, valamint a donorterület is begyógyul.

Az eljárás ára Nagy-Britanniában körülbelül 3000 (1,3 millió forint) és 5500 font (2,4 millió forint) között mozog, ez a bonyolultsági szinttől, valamint az átültetendő hajszálak számától függ.

Fontos, hogy a beavatkozás előtt a páciensnél nem áll-e fenn más típusú alopecia (konkrétan alopecia areata, alopecia totalis és alopecia universalis) vagy trichotillománia jele.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock