Fiatal nő fürdőköpenyben ápolja magát

3 szépségápolási TikTok-trend, ami tényleg működik

A trendek folyamatosan változnak, ahogyan Carrie Bradshaw is megmondta: csak a barátok nem mennek ki a divatból. A TikTok-tól pedig már rengeteg szépségápolási tippet és trükköt kaptunk, melyek között nehéz eligazodni. Ezért most elhoztunk ezek közül három olyat, amelyek valóban működnek és hasznos őket bevezetni a szépségápolási rutinjainkba.


1. Skin Cycling

@tp.makeup Válasz @🫧zsófii🫧 részére Skin Cycling - @revoxhungary #skincycling #bőrápolásirutin #bőrápolás #arcápolás #revoxb77_hu #revox #drogériáskincsek #drogéria #drogériáskedvencek ♬ eredeti hang - TP MAKEUP💋Bőrápolás,haj,smink

A Skin Cycling Whitney Bowe bőrgyógyász által megalkotott szépségápolási trend, amely egyfajta körforgást ad az esti bőrápolási rutinunknak. A lényege az, hogy az esti bőrápolási rutinunkat négy napra bontja. Az első napon egy savas hámlasztót kell használni, a második nap retinoidokat, azaz retinolt vagy retinalt használunk. A harmadik napon regeneráljuk a bőrünket, olajos, olajosabb hatóanyagokkal. A negyedik napon pedig hidratálunk. Ezután ez a körforgás kezdődik előröl. A fent látott videóban kapunk egy kis segítséget, hogy milyen hatóanyagokkal érdemes ezt elvégezni.

2. Skin Flooding

@tonic15 If you love Skin Flooding you’ve got to try this mega-hydrating, glow-giving K-beauty skincare routine now! Skin flooding has always been a part of the Korean approach to great skin. Try it now! #tonic15 #kbeauty #skinflooding #skincare #skincareroutine #koreanskincare #koreanbeauty #hydratingskincare #glowskin ♬ Gameboy Color - Drax Project

A Skin Flooding a Skin Cycling-hoz hasonlóan a TikTokról indult bőrápolási trend. A flooding szó jelentése az áradás, árvíz gyakorlatilag magába is foglalja a technikát, amely a fokozott hidratálásról szól. A trend lényege, hogy elárasszuk a bőrünket nedvességet fokozó készítményekkel.

Használj egy gyengéd arclemosót, majd tonicot, amire rá jöhet a hialuronsav. Ezt pedig koronázzuk meg egy jó testes hidratáló krémmel.

3. Slugging

A Slugging az angol slug, azaz a meztelencsiga szóból ered. Ez azonban nem összekeverendő a csiganyállal történő arcápolással, ami bár szintén népszerű, de nincs köze a Slugginghoz. Ez a trend szintén a TikTok-platformjáról indult, és ha rákeresünk hashtaggel, akkor több ezer videót kapunk a technikáról, ami egyébként pofon egyszerű. Csupán annyit kell tennünk, hogy éjszakára alaposan bevazelinezzük az arcbőrünket és hagyjuk, hogy alvás közben hasson. Az eredmény pedig baba-puha, ragyogó bőr.

Nyitókép: Shutterstock