assorted succulents and cacti

Ezzel a szuper trükkel saját bébi pozsgás növényeket szaporíthatunk

Nem kel más hozzá, csak egy műanyag palack és egy kifejlett növény, amit szaporítani szeretnénk, és néhány nap alatt egy tucat növénybébink lehet. Elronthatatlan trükk!


A pozsgás növények évek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek, köszönhetően annak, hogy rendkívül változatos és izgalmas formájúak és színűek léteznek, könnyen beszerezhetőek és nem igényelnek túl sok gondozást. Ezzel a hackkel pedig egy egész hadseregnyit szaporíthatunk a kedvenc példányainkból! Szobanövényekből sosem elég, nemcsak szebbé teszik a környezetünket, de a kutatók szerint a mentális egészségünkre is jó hatással vannak. Lássuk a varázstrükköt!

Így indulhat a szaporítás:

three green potted plants


Fotó: Beatriz Moraes/Unsplash

1. Egy kifejlett, jó állapotban lévő növényről válasszunk le néhány levelet azok tövénél. Ne aggódjunk, ezzel nem öljük meg a virágunkat, visszanőnek majd.

2. Egy éles ollóval vágjunk annyi lyukat egy fél literes PET-palackba, ahány levelünk van. Akkora legyen a lyuk, hogy épp átférnek a levelek végei rajta, de nem pottyannak ki belőle. A palack aljára ne vágjunk lyukat, ide a víz jön majd.

3. Engedjünk bele kb. kétujjnyi vizet, és csavarjuk rá a kupakot.

4. Várjuk meg, amíg a levelek pici gyökeret kezdenek növeszteni. Ez kb. két hetet vesz igénybe.

5. Vágjuk ki ollóval a palackot a lyukaknál, hogy óvatosan eltávolíthassuk a friss gyökérrel rendelkező leveleket.

6. Ültessük el őket egyenként egy-egy kis cserépbe, amiben tőzegben gazdag virágföld van, ami átereszti a felesleges vizet.

7. Ne feledjük, hogy a frissen elültetett növénykéknek több vízre van szükségük, mint felnőtt társaiknak. Csökkentsük a locsolás sűrűségét, ha már kicsit megnőttek.

És mindez a gyakorlatban:


Nyitókép: Angèle Kamp/Unsplash