egy nő takarít a konyhában

4 módszer, amivel gyorsan „tiszta otthont" varázsolhatsz, ha jönnek a vendégek

Neked is eleged van már abból, hogy ha áthívsz pár vendéget, előtte napokig kell takarítanod a lakást?


Az otthonunk felkészítése a vendégek érkezésére a tiszteletadás egyik módja. Alapos takarításra azonban nem mindig van idő, különösen a zsúfolt ünnepi időszakban, ami több vendégáradatot is jelent, és nincs extra idő a ház rendben tartására. Azonban rábukkantunk egy Reddit-témára, amely tele van ötletekkel arról, hogyan lehet a lakásodat tisztává varázsolni még akkor is, ha nincs időd ténylegesen takarítani.

Íme néhány tipp arra, hogyan teremtsd mega a „tiszta otthon illúzióját" anélkül, hogy teljeskörű nagytakarítást végeznél.

​1. Foglalkozz a piszkos edényekkel!

A Redditorok szerint a piszkos edények eltüntetése az egyik legfontosabb, ha tiszta házat kell színlelni. Persze, ha el tudod mosogatni őket, tedd meg. De ha nem jut rá időd, vannak más lehetőségek is. Például a piszkos edényeket beteheted a sütőbe, csak vigyázz, nehogy véletlenül úgy kapcsold be. Mások ehelyett azt javasolják, hogy rejtsük el az edényeket a mosogatóba. Akár azt is színlelhetjük, mintha éppen mosogatás alatt állnának: tegyél szappanos vizet a mosogatóba, hogy eltakard a piszkos edényeket.

Más azt javasolja, hogy ha nem tudod elrejteni az edényeket, csak rakd őket kis kupacokba. A tányérkupacok mehetnek a mosogatóba, az evőeszközöket pedig tedd magas poharakba.

​2. Rejtsd el a rendetlenséget!

egy n\u0151 dobozba teszi a ruh\u00e1it

Fotó: Shutterstock

A felületeken lévő rendetlenségtől való megszabadulás szintén nagy hatással van a tér megjelenésére. Az egyik felhasználó azt ajánlja, hogy „minden olyan rendetlenséget, amit nem tudsz egy szekrénybe vagy fiókba dobni, tedd derékszögbe". Így minden úgy néz ki, mintha a helyén lenne. Ezt a folyamatot Knollingnak hívják.

KrampyDoo felhasználó azt tanácsolja, hogy rejtsd el a rendetlenséget dobozokba. Persze ott van a régi szennyeskosaras módszer is. Egy másik Redittor szokatlanabb javaslatot írt: dobj egy takarót vagy lepedőt a rendetlenség fölé!

​3. Frissítsd fel a levegőt!

Ebben a témában több Redditor is megerősíti, hogy a tisztaság illúzióját kelti, ha a háznak tiszta illata van. Például főzz édes-fűszeres teát a természetes otthonos illatért, vagy töltsd meg a mosogatót forró vízzel és Pine Sol-lal.

Sokan tanácsolják az ablakok kinyitását, hogy az áporodott szagok távozzanak, és a friss levegő beáramoljon. Más hozzászólók szerint egy gyertya meggyújtása is tisztaságillatot kölcsönöz az otthonnak.

​4. Ne aggódj túlságosan!

Néhány Redditor teljesen elzárkózik attól a gondolattól, hogy a társaság számára kitakarított házzal kelljen rendelkeznie.

Jdith123 azt írja:

Tedd meg, amit tudsz, aztán mondd kedvesen: »Ó, drágám, tudod, hogy ennél sokkal többet takarítok, mielőtt társaság jön, de te gyakorlatilag a családom része vagy! Tudtam, hogy meg fogod érteni. Úgy kell elfogadnod engem, ahogy vagyok«.

Forrás: Apartment Theory

Nyitókép: Getty Images