Barna hajú nő jóga matracot tisztít

Így tisztítsd meg természetes tisztítószerrel a jógamatracodat

Sokan elhanyagolják a jógamatracuk tisztítását, pedig a különböző baktériumok bizony itt is megtelepedhetnek. Akik pedig takarítják, nos, sok esetben sajnos ők sem megfelelően. Mi azonban most elmondjuk, hogy hogy a leghatékonyabb a jógamatrac természetes tisztítása!


A jógamatracok nagy tisztítását bőven elég félévente elvégezni, abban az esetben, ha minden használat után egy egyszerű, gyors és természetes tisztítószerből álló tisztítási rutint elvégzünk. Így a szennyeződések nem tudnak annyira felhalmozódni.

Lehet-e mosógépben mosni a jógamatracot?

Ez a jógamatrac egyedi címkéjén vagy csomagolásán lesz feltüntetve, amit minden esetben ellenőrizzünk. Ha a címkén az áll, hogy mosható gépben a matrac, akkor egy kíméletes programon, fehérítőszer nélkül mossuk ki. Miután végzett a gép, azonnal vegyük ki a matracot és terítsük ki száradni. Azonban, ha nincs feltüntetve a mosógép jelzés, akkor válasszunk egy biztonságos, természetes tisztítási opciót.

Hogyan tisztítsuk meg természetes tisztítószerrel?

Egy természetes tisztítószer szakértő ezt a módszert ajánlja a jógamatrac hatékony megtakarítására.

Amire szükséged lesz:

  • 1 permetezős flakon
  • 1/2 csésze ecet
  • 2 evőkanál szódabikarbóna
  • Teafaolaj
  • Víz
  • 1 mikroszálas kendő

Használat:

1. lépés: Egy szórófejes flakonban keverj össze egy ecetből, szódabikarbónából és néhány csepp teafaolajból álló oldatot. Töltsd fel a palackot a maradék részig vízzel.

2. lépés: Fújd az oldatot egy mikroszálas törülközőre vagy kendőre - egyes szőnyegekre nem szabad közvetlenül ráfújni -, és töröld át a matracot.

3. lépés: Mielőtt elteszed hagyd, hogy a szőnyeg teljesen megszáradjon.

Érdemes a kosz felhalmozódásának elkerüléséért minden használat után elvégezni ezt a tisztítási módszert. Ha nem használjuk, akkor is hetente egyszer törölgessük át a természetes oldattal, így kordában tarthatjuk a szennyeződéseket és a baktériumokat.