Páciens vérnyomását mérő orvos

Egy egyszerű módszer a vérnyomás csökkentésére

Bárki számára elérhető.

A lépcsőzés segíthet csökkenteni a vérnyomást – derült ki a legújabb kutatásokból. A lépcsőmászás emellett segít csökkenteni az artériás merevséget és növeli a lábak erejét, derül ki a PsyBlog cikkéből.

Az amerikaiak mintegy felének magas a vérnyomása (az Egyesült Királyságban ez az arány körülbelül 30 százalék). Sokan azonban nem tudnak róla, mivel jellemzően nincsenek tünetei.

Ez az állapot ráadásul növeli a szívroham és a sztrók kockázatát. A következtetések egy 41 koreai nő bevonásával végzett vizsgálatból származnak, akiknek mindegyike nagyon magas vérnyomással rendelkezett.

Felük hetente négyszer lépcsőzött, naponta kettő-öt alkalommal. A résztvevők minden alkalommal 192 lépcsőfokot másztak meg.

Az eredmények azt mutatták, hogy a lépcsőzés csökkenti a vérnyomást és erősíti a lábakat.

„Ez a tanulmány bemutatja, hogy az olyan egyszerű életmódbeli beavatkozások, mint a lépcsőmászás, mennyire hatékonyak lehetnek a menopauza és az életkor által a magas vérnyomásban szenvedő posztmenopauzális nők érrendszerére és lábizmaira gyakorolt negatív hatások megelőzésében vagy csökkentésében”

– mondta el Dr. JoAnn Pinkerton, az Észak-Amerikai Menopauza Társaság ügyvezető igazgatója.

Nyitókép: Shutterstock