Természetes szappanok összetevőkkel. Aloe, levendula, eukaliptusz, olíva, méz, kávé, teafaolaj és zab szappanok

A te szemetesedben is megtalálható talán egy értékes testápoló szer

A korai kutatások szerint az erjesztett gyümölcsben lévő enzimek és savak képesek felvenni a harcot a baktériumokkal és megtisztítani a szennyvizet.


A vietnami Fuwa Biotech vállalat ananászhulladékból készít természetes alternatívákat kézi szappan, mosószer és más mosószerek számára. A kutatások szerint az erjesztett gyümölcsökben található enzimek felvehetik a harcot a baktériumokkal és megtisztíthatják a vizet.

A világ vizeibe belekerült szennyezőanyagok a víz tetején úszva a körforgásban maradnak, így felborítják a környezet természetes életciklusát. A Fuwa Biotech vállalat ötletéig nem jelent meg olyan forradalmai eljárás, amely orvosolta volna a problémát. A vállalat olyan ananászhéjból készült tisztítók előállításával rukkolt elő, ami talán egy új fejezetet hoz el a szépségipar számára, írja a Glamour.

A feldolgozott ananászok majdnem fele kidobásra kerül, ahelyett, hogy komposztálnák őket például. Az említett kezdeményezés ezt a problémát igyekezett kiküszöbölni úgy, hogy az egyébként a szemétbe kerülő gyümölcshéjat természetes szappanok és tisztítók formájában újrahasznosította. A vietnámi cég alapítója szerint ezek a termékek jóval biztonságosabbak a környezet és a bőr számára egyaránt, annyira, hogy meg is lehet kóstolni a készülő termékeket.

A gyümölcsökben található természetes savak és vitaminok mind belekerülnek, miközben az erjesztés folyamata zajlik. A durva vegyszerek helyett a természetes módon előforduló enzimek vesznek részt a folyamatban.

A cég egy gyártól vásárolja meg az egyébként szemétbe jutó gyümölcs maradványokat, amely konzerv ananászt állít elő. Az így megmenekül héjak a cukorral és vízzel elvegyítve fermentálódnak, így egy tisztító hatású keverék keletkezik belőlük.

Az erjesztési folyamat során az ananász különféle savakat és enzimeket enged ki magából, amik tisztító és fertőtlenítő hatást fejtenek ki a bőr felületén. Ez három hónap után válik annyira éretté, hogy természetes tisztítóként tud funkcionálni.

A termékek különféle ápoló összetevők (például kókuszolaj) hozzáadása után. Vietnám szerte megtalálhatóak a kisboltok polcain, és a vállalat ígérete szerint akár több, mint két évig is megőrzik a szavatosságukat, ami körülbelül ugyanannyi, mintha mesterséges összetevőkből készült tisztítót vásárolnánk.

Nyitókép: Shutterstock