Matthew McConaughey cselekvésre szólít fel a texasi lövöldözés kapcsán

Matthew McConaughey cselekvésre szólít fel a texasi lövöldözés kapcsán

Matthew McConaughey cselekvésre szólította fel az amerikaiakat a fegyveres erőszak járványa elleni küzdelem érdekében a texasi szülővárosában, Uvalde-ban történt iskolai lövöldözés után.


Matthew McConaughey közleményt adott ki a szülővárosában, a texasi Uvalde-ban történt tömeges lövöldözés hírére reagálva. A mészárlásban legalább 19 diák és két felnőtt meghalt, és többeket a helyi kórházakban kezelnek a támadás során szerzett sérülések miatt.

A színész kedd este a közösségi médián keresztül adott választ, imáit a tragédia által érintettekért küldte, és cselekvésre szólította fel az amerikaiakat a fegyveres erőszak járványa elleni küzdelem érdekében, írja a Variety.

„Mint azt mindannyian tudjátok, ma újabb tömeges lövöldözés volt, ezúttal a szülővárosomban, a texasi Uvalde-ban. Ismét tragikusan bebizonyosodott, hogy nem vagyunk képesek felelősségteljesen kezelni a szabadságjogaink által biztosított jogokat. Az igazi felhívás most az, hogy minden amerikai hosszabb és mélyebb pillantást vessen a tükörbe, és tegyük fel magunknak a kérdést: 'Mi az, amit igazán értékelünk? Hogyan orvosoljuk a problémát? Milyen apró áldozatokat hozhatunk ma egyénileg, hogy holnap egy egészségesebb és biztonságosabb nemzetet, államot és szomszédságot őrizzünk meg?Nem lélegezhetünk fel ismét, nem kereshetünk kifogásokat, és nem fogadhatjuk el ezeket a tragikus tényeket status quo-ként”

– olvasható a McConaughey Instagram-oldalán közzétett poszt.

Bár McConaughey nyilatkozatában nem csatlakozott kifejezetten az Egyesült Államokban újra fellángolt, szigorúbb fegyvertartási törvényeket követelő felhívások hullámához, a színész az országban történő ömeges lövöldözésekről szóló ismétlődő híreit „olyan járványnak nevezi, amelyet kontrollálni tudunk”.

„Bármelyik oldalon is állunk, mindannyian tudjuk, hogy tudunk jobbat tenni. Cselekedni kell, hogy egyetlen szülőnek se kelljen átélnie azt, amit az Uvalde-i és az előttük lévő szülők átéltek”

– zárja sorait a színész.

Nyitókép: Getty Images for STXfilms / Slaven Vlasic