Rántotta bagettel és kiflivel

Ez a legkrémesebb rántotta titkos összetevője

Nevetségesen könnyű elkészíteni, de a rántotta egészen különleges, kifinomult változatához egy titkos összetevőre van szükség.

Mielőtt valaki azt hinné, a tejről van szó, nem az a szuper titkos hozzávaló. Sőt, hagyjuk csak a hűtőben a tejet, és helyette adjunk egy kis szódavizet a felvert tojásos keverékhez. Az eredmény: a legpuhább, legkönnyebb rántotta, amit valaha is kóstoltunk.

Amikor a tojásos keverék a serpenyőbe kerül, a hő hatására a víz buborékai kitágulnak, és ezáltal felhabosodik a tojás. Mivel a szódabikarbónának nincs szaga, színe vagy íze, csak egy tányér tökéletes rántottát kapunk.

Ha a hétvégi villásreggeli vendégeinket akarnánk lenyűgözni, adagonként adjunk hozzá a tojásokhoz körülbelül egy evőkanál szódabikarbónát (vagy két tojásonként egy evőkanálnyit). Ezután a szokásos módon készítsünk rántást, és már mehet is a serpenyőbe.

Egy dologra mindenképpen figyeljünk: mindig maradjunk az ízesítetlen víznél, különben nem kívánt mellékízt kaphat a rántottánk.

Nyitókép: Unsplash