Csak az orrot takaró, koronavírus elleni maszk

Csak az orrot fedő, koronavírus elleni maszk jelent meg Dél-Koreában

A szokatlan maszkért nem mindenki van oda.


A Dél-Koreában már kapható koronavírus elleni maszkot, mely csak az orrot takarja, azok számára tervezték, akik evés-ivás közben sem szeretnének lemondani teljesen a biztonságról. A kosknak nevezett darab nevét a ko (orr) és a maszk koreai szó kombinációjából kapta, írja a Guardian.

Az Atman nevű cég adta ki, melynek tíz darabos készleteit 9800 wonért (2500 forint) árulja a Coupang nevű online kiskereskedelem. A termék két részből áll, egyik az orrot, másik a szájat takarja el, mely eltávolítható, így a száj fedetlen marad.

A rendhagyó maszkot sokan kritikával illették, a Twitteren valaki azt írta, nem különbözik azoktól az emberektől, akik az orruk alatt hordják a maszkukat.

Ennek ellenére egyes tanulmányok azt sugallják, hogy a koronavírus a legkönnyebben az orron keresztül juthat be a szervezetbe, így az orrmaszk viselése nem feltétlenül olyan nevetséges, mint amilyennek látszik.

Dél-Koreában a koronavírus-fertőzöttek száma 22 907-re emelkedett csütörtökön, miután szerdán először haladta meg a 20 000-et az omikron-varinás terjedése miatt.

A kelet-ázsiai országban azonban viszonylag alacsony, 6812 halálesetet regisztráltak a járvány kezdete óta. Ez az egymillió főre eső halálozási arányt tekintve 133, szemben az Egyesült Királyságban 2300-val és 2747-tel az Egyesült Államokban.

Nyitókép: Twitter / Miss BrightsideMiss Brightside