A világ legkülönlegesebb marháját kóstolhatjuk meg egy budapesti étterem vacsoraestjén

A világ legkülönlegesebb marháját kóstolhatjuk meg egy budapesti étterem vacsoraestjén

Kivételes programmal kedveskedik a gasztronómia szerelmeseinek a Steak Trezor, étteremben ugyanis a világ legkülönlegesebb marháját kóstolhatják meg a vacsoravendégek. Bár a wagyu marha önmagában is elég kecsegtető, a borkedvelőket külön is meglepik a szervezők, az ételek mellé ugyanis az Attila pincészet tételei kerülnek az asztalra.


Az est menüje a következő fogásokból fog állni:

  • wagyu sonka, dinnye, pisztácia;
  • vakteszt négyféle különbőző érlelési módokon elkészített steakekből;
  • szárazon érlelt Wagyu New York Strip;
  • kucsmagomba, zsályás konfitált burgonya;
  • a desszert pedig tonkababos csokoládékrém, sós mogyoróval
És hogy pontosan mikor lesz a vacsoraest?

Június 9-én, este 7 órakor.

Ahogy az a menüsorból is kiderült, az est folyamán az érlelt wagyu marhahús köré felépített vacsora mellett egy izgalmas játékra is meghívják majd a résztvevőket: a steak-vakteszt során a vendégek többféle, különböző érlelési módon előkészített húsokból kapnak majd kóstolót.

A vacsora során Vámos Attila borász is jelen lesz, ő fogja ugyanis végigvezetni a vendégeket a teljes tételsoron, mely során a vendégek a borkészítés rejtelmeiről kapnak majd egy rövid ismertetőt.

További részleteket az érdeklődők az est Facebook-eseményét visszaigazolva tudhatnak meg.

raw meat on brown wooden tablePhoto by Edson Saldaña on Unsplash

Mi is pontosan az a wagyu marha?

A wagyu szó szerinti jelentése japán tehén. Eredetileg igás állatként vették hasznát ennek a különleges szarvasmarhának, melynek húsát mára már a legkiválóbbak között tartják számon. Különleges márványozottságát – mely az évek során védjegyévé is vált a gasztronómia szerelmesei körében – annak köszönheti, hogy az igavonáshoz szükséges energiát abból a zsírból nyerte, amit az izomrostok között egyenletesen elosztva tárolt.

A wagyu valójában négy szarvasmarha, a japán fekete, a japán barna, a japán Shorthorn és a japán poll fajta kereszteződéséből született meg.

A Steak Trezor eseményére az alábbi linkre kattintva regisztrálhatunk.

Nyitókép: Shutterstock