A világ legkülönlegesebb marháját kóstolhatjuk meg egy budapesti étterem vacsoraestjén
Kivételes programmal kedveskedik a gasztronómia szerelmeseinek a Steak Trezor, étteremben ugyanis a világ legkülönlegesebb marháját kóstolhatják meg a vacsoravendégek. Bár a wagyu marha önmagában is elég kecsegtető, a borkedvelőket külön is meglepik a szervezők, az ételek mellé ugyanis az Attila pincészet tételei kerülnek az asztalra.
Az est menüje a következő fogásokból fog állni:
- wagyu sonka, dinnye, pisztácia;
- vakteszt négyféle különbőző érlelési módokon elkészített steakekből;
- szárazon érlelt Wagyu New York Strip;
- kucsmagomba, zsályás konfitált burgonya;
- a desszert pedig tonkababos csokoládékrém, sós mogyoróval
Június 9-én, este 7 órakor.
Ahogy az a menüsorból is kiderült, az est folyamán az érlelt wagyu marhahús köré felépített vacsora mellett egy izgalmas játékra is meghívják majd a résztvevőket: a steak-vakteszt során a vendégek többféle, különböző érlelési módon előkészített húsokból kapnak majd kóstolót.
A vacsora során Vámos Attila borász is jelen lesz, ő fogja ugyanis végigvezetni a vendégeket a teljes tételsoron, mely során a vendégek a borkészítés rejtelmeiről kapnak majd egy rövid ismertetőt.
További részleteket az érdeklődők az est Facebook-eseményét visszaigazolva tudhatnak meg.
Mi is pontosan az a wagyu marha?
A wagyu szó szerinti jelentése japán tehén. Eredetileg igás állatként vették hasznát ennek a különleges szarvasmarhának, melynek húsát mára már a legkiválóbbak között tartják számon. Különleges márványozottságát – mely az évek során védjegyévé is vált a gasztronómia szerelmesei körében – annak köszönheti, hogy az igavonáshoz szükséges energiát abból a zsírból nyerte, amit az izomrostok között egyenletesen elosztva tárolt.
A wagyu valójában négy szarvasmarha, a japán fekete, a japán barna, a japán Shorthorn és a japán poll fajta kereszteződéséből született meg.
A Steak Trezor eseményére az alábbi linkre kattintva regisztrálhatunk.
Nyitókép: Shutterstock