Lencseleves

Ez a súlycsökkentő lencseleves a vegánoknak is tökéletes

Az alábbi levesben található lencse, zöldbab és spenót egészséges adag rostot biztosít, amely segít, hogy hosszabb ideig jóllakottnak érezzük magunkat.

Ez a zöld lencseleves 9 gramm rostot tartalmaz adagonként. Amellett, hogy a rostok kulcsfontosságú tápanyagok, melyek segítenek hosszabb ideig jóllakottnak érezni magunkat, megakadályozzák, hogy a szervezet felszívjon néhány kalóriát az elfogyasztott ételekből.

Hozzávalók (6 főre)

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 50-55 g apróra vágott sárga hagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • 9,5 dl alacsonyabb nátriumtartalmú zöldségleves
  • 190 g száraz zöld lencse
  • 1 (425 g) doboz sótlan csicseriborsó, leöblítve
  • ¾ teáskanál só
  • 30 g apróra vágott friss spenót
  • 150 g fagyasztott zöldbab
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 teáskanál összezúzott pirospaprika
  • Koriander a díszítéshez

Elkészítés

Melegítsük fel az olajat egy lábasban közepes lángon. Tegyük bele a hagymát, és időnként megkeverve főzzük, amíg megpuhul, körülbelül 3 percig. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a kurkumát, a gyömbért és a köményt, majd állandóan kevergetve főzzük, amíg illatos lesz, körülbelül 1 percig.

Keverjük bele a húslevest, a lencsét, a csicseriborsót és a sót, és forraljuk fel közepesen magas hőfokon. Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra, hogy a forrásponton maradjon, majd fedjük le, és időnként megkeverve főzzük, amíg a lencse megpuhul, körülbelül 30-40 percig.

Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a spenótot, a zöldbabot és a citromlevet, egészen addig kevergetve, amíg a spenót megfonnyad, a zöldbab pedig átmelegszik, körülbelül 1 percig. Ha kész, kanalazzuk a levest 6 tálba, szórjuk meg törött pirospaprikával, és díszítsük egy szál korianderrel.

A lencseleves légmentesen záródó edényben és hűtőben tárolva akár 5 napig is fogyasztható, de könnyen le is fagyasztható. Ha ezt az opciót választjuk, miután a leves kihűlt, tegyük fagyálló edényekbe azt és fagyasszuk le –legfeljebb 2 hónapra.