Saját maga mosolygós fotóját maga előtt tartó nő, mögötte különböző érzelmeket kifejező, más fotóival

Nyert ügyed van, ha te is rendelkezel ezzel a személyiségjeggyel

Az emberek az alábbi két személyiségjegyet tartják a legvonzóbbnak.

Egy új kutatás szerint az extravertáltság és a stabil érzelmek a két legvonzóbb személyiségjegy, olvasható a PsyBlog cikkében.

Az extravertáltak általában kifelé fordulóak, magabiztosak és vidámak, és lehetnek impulzívak, szenzációhajhászok is, míg az érzelmi stabilitás összefügg azzal, hogy jobban kezelik a stresszt és a kisebb frusztrációkat, valamint az érzelmileg stabil emberek általában könnyebben kontrollálják a késztetéseiket, és többnyire nem önérzetesek.

Ugyanakkor mindkét személyiségjegy megmagyarázhatja a „rossz fiú” és a „rossz lány„” vonzalmát is.

A pszichopatákat és a nárcisztikusokat általában extravertáltabbnak és stabilabbnak értékelik, mindazonáltal mind a pszichopaták, mind a nárcisztikusok vonzó tulajdonságaik ellenére borzalmas partnerek lehetnek.

A pszichopaták nagyon manipulatívak és kevés empátiát mutatnak, míg a nárcisztikusok önzőek és nagyon ellenszenvesek lehetnek.

„A nők, különösen a rövid távú párválasztás tekintetében, vonzódhatnak a „rossz fiúkhoz", akik önbizalommal, keményfejűséggel és kockázatvállalási hajlammal rendelkeznek – mindez a Sötét Triád férfiak pontos leírása; mind vonzó a nők számára”

– írják a tanulmány szerzői.

A Sötét Triász a nárcizmus, a pszichopátia és a machiavellizmus hármasát foglalja magában.

Hozzáteszik, a rossz fiúk vonzerejének másik magyarázata felszínes bájuk lehet:

A nők talán arra reagálnak, hogy a Sötét Triáddal jellemezhet férfiak képesek "eladni magukat"; hasznos taktika egy koevolúciós "fegyverkezési versenyben", amelyben a férfiak meggyőzik a nőket, hogy az előbbiek által preferált szexuális stratégiát kövessék. Ez a képesség a "használtautó-kereskedő" elbűvölő és manipulatív képességéből, valamint a Sötét Triászhoz kapcsolódó tulajdonságokból, például az asszertivitásból eredhet. A Sötét Triász-személyiséggel rendelkező férfiak kétségtelenül jó helyzetben vannak ahhoz, hogy sikeresen végrehajtsanak egy ilyen stratégiát.

A következtetések egy 128 nő által végzett vizsgálatból származnak, akik különböző férfiak személyiségprofilját ítélték meg. Az egyik magasan szerepelt a személyiségtényezők „sötét hármasában”, az eredmények azt mutatták, hogy a sötét hármas jellemzők magas profilját folyamatosan vonzóbbnak tekintették.

Nyitókép: Shutterstock