Ennek a fehér csokis áfonyás zabsütinek senki sem fog tudni ellenállni
Te is szereted a borongós téli napokat egy borsmentás tejeskávéval és egy áfonyás cookie-val feldobni a Starbucksban? Akkor van egy jó hírünk: elhoztuk neked a fehér csokoládés áfonyás zabpelyhes süti receptjét, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd.
Garantáljuk, hogy ez a süti ne csak a kávéhoz, de az összes többi ünnepi finomsághoz is jól illik majd. Ráadásul ha ránk hallgatsz, elkerülöd a szezonális stresszt azzal, hogy előre elkészíted a sütiket. A tésztát akár golyókba kanalazvais lefagyaszthatod egy hónapra, majd csak előkapod és megsütöd. De akár kisütve is lefagyaszthatod őket. És íme a recept!
Hozzávalók
- 100 gramm kristálycukor
- ½ narancs héja
- 14 evőkanál sótlan, szobahőmérsékletű vaj
- 160 gramm csomagolt világos barna cukor
- 2 nagy tojás, szobahőmérsékleten
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 180 gramm liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál kóser só
- 1 teáskanál fahéj
- ¾ teáskanál őrölt gyömbér
- 270 gramm régimódi zab
- 130 gramm szárított áfonya
- 200 gramm fehér csokoládé forgács
- 220 gramm fehér csokoládé, apróra vágva
Útmutató
Fotó: Unsplash
1. Egy kis tálban keverd össze a kristálycukrot és a narancshéjat. Az ujjbegyeiddel dörzsöld a héjat a cukorba, amíg illatos nem lesz és egyenletesen össze nem keveredik; majd tedd félre.
2. Egy keverőgéppel keverd össze a vajat, a barna cukrot és a kristálycukrot, amíg könnyű és habos nem lesz. Egyenként add hozzá a tojásokat, majd keverd bele a vaníliakivonatot.
3. Add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a gyömbért, majd alacsony fordulatszámon keverd, amíg éppen csak összeáll. Add hozzá a zabot, az áfonyát és a fehér csokoládét, és keverd össze. Fedd le a tálat műanyag fóliával, és hűtsd a hűtőszekrényben körülbelül 15 percig. (Akár 24 órán át is hűtheted a tésztát, és másnap is megsütheted.)
4. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Béleld ki két sütőpapírral.
5. Kanalazd a tésztát körülbelül 3 evőkanálnyi halmokba az előkészített sütőlapokon. Süsd mindkét lapot külön-külön, amíg a sütik széle aranybarnára sül; 12-13 percig. Ismételd ezt addig, amíg az összes tésztát kikapartad és megsütötted. Hűtsd ki teljesen.
6. Tedd az apróra vágott fehér csokoládét egy mikrohullámú sütőbe is alkalmas tálba, és 30 másodperces időközönként olvaszd meg, közben kevergesd, amíg csomómentes nem lesz. Mártsd a sütiket az olvasztott fehér csokoládéba, és tedd át egy pergamenpapírral bélelt sütőlapra, hogy teljesen megdermedjenek, mielőtt tálalod vagy sütis dobozokba csomagolod. A sütik légmentesen záródó edényben szobahőmérsékleten 5 napig, vagy a fagyasztóban 1 hónapig eltarthatók.
Nyitókép: Shutterstock