Nő a szekrényt rendezi

3 hajtogatási tipp, hogy több helyed legyen a zoknis fiókban

A zoknis fiókok általában mindenkinél zsúfoltak és rendezetlenek: előfordulnak zoknik pár nélkül és párosan is. Arról nem is beszélve, hogy a hosszú zoknik, bokazoknik és a titokzoknik hogyan keverednek egymással. Pedig 3 egyszerű technikával pikk-pakk rendet varázsolhatunk a zoknijaink között.


Mielőtt belekezdenél a zoknik hajtogatásába, előtte gyűjtsd össze és rendszerezd őket. A hajtogatási technika kiválasztásában döntő szerepet játszik az, hogy hány és milyen típusú zoknid van.

Válogasd szét őket fazonok szerint, párosával. Ezután válassz a 3 hajtogatási technika közül, amikkel helyet spórolhatsz magadnak a szekrényedben.

1. A KonMari-módszer

Zoknik rendszerezve egy tart\u00f3ban

Shutterstock


Marie Kondo, más néven Konmari, világszerte ismert japán szervezési tanácsadó, író és televíziós műsorvezető. Kondo már négy könyvet is írt a szervezésről, melyek több millió példányban keltek el a világban. Hajtogatási technikái ismertek és ez alól a zoknik sem kivételek.

Ehhez a módszerhez fektesd a zoknikat laposan egymásra, majd a zokni hosszától függően egyszer, kétszer vagy háromszor hajtsd le a tetejét. A zoknikat ezután függőlegesen egy fiókba helyezhetjük, így maguktól is megállnak.

Érdemes fiókelválasztó elemeket helyezni a szekrénybe, hogy a zoknik a helyükön maradjanak. Ezzel a technikával az összes zokninkat egy sorban láthatjuk, anélkül, hogy le kellene ásnunk a fiók aljára.

2. A négyzet technika

Ennél a módszernél ahelyett, hogy a zoknikat közvetlenül egymásra fektetnénk, plusz jelet készítünk úgy, hogy az egyik pár függőlegesen, míg a másik vízszintesen fekszik egymáson. Az alsó zoknit csavarjuk felülre úgy, hogy a lábujjrészét dugjuk bele a másik felső részébe. Ezután csináljuk meg ezt a zokni másik felével is, ezzel egy majdnem tökéletes négyzetet létrehozva. A két bedugás együtt tartja a zoknikat, így nem esnek szét. Ez főként a boka, vagy az annál is hosszabb zokniknál működőképes módszer.

3. Feltekerős módszer

Zoknik rendezve tart\u00f3kban

Shutterstock

Az extrán hosszú zoknik esetében, mint például a térd vagy a combzokniknál működhet jól ez a fajta technika. Akárcsak az első technikánál tettük, itt is fektessük egymásra a zoknikat úgy, hogy ugyan abba az irányba nézzenek. A lábujjaktól haladjunk felfele, és mindkét zoknit a lehető legszorosabban kezdjük el felfelé tekerni. Ha zokni rendszerező dobozba helyezzük őket, akkor érdemes oda függőlegesen elhelyeznünk, hogy megakadályozzuk a kibogozódásukat.