Esküvői autó

Kezdődik a szezon: 4 pénztárca barát tipp esküvő előtt álló pároknak

Életünk során kevés olyan élményünk van, amire örökre emlékezni tudunk és mindig boldogan tekintünk rá vissza. Ezek közé tartozik az esküvőnk is, ami bár tényleg az egyik legcsodálatosabb esemény, mégis rengeteg feszültséggel járhat a szervezés időszakában. Listánkban összegyűjtöttünk 4 tippet, amivel kicsit tehermentesíteni tudjuk a párokat, legalábbis anyagilag.


1. Násznép

Természetesen a legtöbbet azzal tudunk spórolni, ha apró esküvőt tartunk, csak a szűk családunkkal és barátainkkal. Így kisebb helyet is bérelhetünk és értelemszerűen a násznép fogyasztása is jóval kevesebb lesz, mint egy nagyszabású lagzin. Azonban, ha mindenképp ragaszkodsz a nagyszabású esküvőhöz, akkor mindenképp olvasd tovább cikkünket, hiszen összeírtuk, hogy miken tudtok a leginkább spórolni pároddal.

2. Baráti segítség

Ha sok ismerősünk és nagy baráti társaságunk van, akkor egész bátran kérjük meg az esküvőnk szervezésében a segítségüket. Örömmel fogják vállalni és még boldoggá is teszitek őket azzal, hogy sokkal több közük lesz így a ti nagy napotokhoz.

Meglepődnél, ha tudnád, hány kreatív és ügyes barátod van!

woman in white wedding dress standing on green grass field during daytimePhoto by Victoria Priessnitz on Unsplash

3. Saját készítésű dekor

Évről évre egyre elrugaszkodottabb árakat kérnek el a házasodni készülő pároktól a dekorációért. Ebbe bele tartoznak olyan elemek is, amiket bárki, még a legügyetlenebbek is képesek lennének saját kezűleg elkészíteni.

Készítsd te az esküvői meghívódat, az ültetőkártyákat, menüsort. Meglátod még jó kikapcsolódás is lesz, ha a pároddal esténként ezzel bíbelődtök közösen.

4. Otthoni lagzi

Az első kérdés, ami eszünkbe jut az esküvőnk szervezése kezdetén az nem más, mint hogy kinti, vagy benti lagzit tartsunk. De mi a helyzet az otthoni esküvőkkel?

Bár hazánkban még nem terjedt el ez a szokás, külföldön már egyre több ember tartja otthonában az esküvőjét. Valahol érthető is, hiszen ennél intimebb és kézenfekvőbb megoldás nem igazán létezik. Ez az opció költséghatékonyabb is lehet, azonban csak akkor tud létrejönni, ha a pár legalább annyi székkel és férőhellyel rendelkezik otthonában, ahány embert szeretne az esküvőjén látni.

Nyitókép: Shutterstock