Barna hajú nő főz a konyhában csíkos pólóban

Ezek a főzési technikák képesek megmenteni a maradékokat

A TikTok egyik új trendje, a #ChaosCooking egy olyan új főzési technikát népszerűsít, mellyel könnyedén felhasználhatjuk a hűtőszekrényünkben lapuló olyan élelmiszereket, amik kidobás előtt állnak.


Bár a séfek már régóta kombinálnak olyan összetevőket, amelyek jellemzően nem illenek össze, de egy új technika most jelent meg a közösségi médiában. A TikTok platformján már 1,6 millió megtekintésnél jár a # ChaosCooking hashtag és rengeteg inspirációt ad a maradékmentésre.

A káoszfőzés segíthet csökkenteni az élelmiszerpazarlást, de nem árt, ha van néhány tipp a kötényünkben, ha valóban azt szeretnénk, hogy az ételünknek jó íze legyen. Íme pát tipp profi szakácsoktól, amit érdemes a technika végzése közben szem előtt tartani.

1. Állítsd az ételed központjába azt a hozzávalót, amit már ismersz és jól kezelsz!

A káoszfőzés élvezetének része, hogy olyan hozzávalókat használunk, amelyeket még vagy soha, vagy csak nagyon ritkán, vagy egy teljesen új módon használunk. De, amikor ilyen kreatívvá válunk jobban tesszük, ha egy olyan alapanyagot állítunk az ételünk központjába, amit már ismerünk és tudunk használni.

2. Legyen egy joker összetevőd!

Ha megvan a fő összetevőd és körvonalazódni látszik, hogy mi is lesz az ételed, akkor jöhet a joker összetevő. A káosz főzés lehetőséget ad arra, hogy olyan összetevőt használj, amire eddig még nem dolgoztál soha. Ilyen hozzávaló lehet akár az ecet vagy a bourbon.

3. Győződj meg az étel kiegyensúlyozottságáról!

Ahhoz, hogy egy étel működjön, kiegyensúlyozottnak kell lennie az ízeknek, a textúráknak és táplálkozásilag is.

Minden nagyszerű ételben van legalább néhány elem az összes alapízből: édes, sós, keserű, savanyú és gazdag. Nem kell, hogy mindegyik egyformán jelen legyen, de mindegyiknek jelen kell lennie ahhoz, hogy egy étel igazán finom legyen.

Nyitókép: Shutterstock

(HuffPost)