Három eszköz, ha elegánsan szeretnél teázni

Három eszköz, ha elegánsan szeretnél teázni

A különböző kultúrákban más és más szokásai vannak a teázásnak. Japánban például szigorú szabályai vannak már magának az elkészítésnek is, de fogyasztás időpontja is csak az Egyesült Királyságban ötórai. A teázás több mint szimpla italfogyasztás, a rajongás viszont mindenhol állandó. De vajon mivel tudjuk feldobni ezt a szokásunkat? Mutatjuk!


A teáskészlet

Amara

Alapesetben nem fontos, hogy miből fogyasztjuk a teánkat, lelkünk legmélyén talán mégis érezzük, hogy egy elegánsabb készlet más élményt nyújt. A Roberto CavalliGiraffenevet viselő készlete pont ilyen: a szettben összesen két poharat, valamint az azokhoz tartozó kistányérokat találjuk.

A fehér, zsiráfmintás készlet kínai porcelánból készült. Űrtartalma összesen 100 milliliter, a mosogatógépektől pedig nem kell féltenünk.

Ár: 92 ezer HUF

A virágzó tea

Bár alapesetben a teázást nehéz megunni, ha mégis úgy érezzük, hogy fel kellene dobnunk ezt a szokásunkat, szerezzünk be gyorsan egy virágzó teát, ami talán az egyik leglátványosabb sokunk kedvenc szokásának.

A virágzó tea ugyan a kínai császári udvarból származik, de mára már széles körben elérhető, elkészítése pedig roppant egyszerű: a különböző tealevelekből és virágszirmokból álló teakülönlegességet forró vízbe beledobjuk, majd pár perc múlva kivirágzik a szemünk előtt, és már élvezhetjük is a finomabbnál finomabb ízeket. Ráadásul többször is újratölthetjük.

A teáskanna

Amara

Ahogy néha jól esik valami különlegesből fogyasztani kedvenc teánkat, úgy az is feldobhatja ezt a szokásunkat, ha valami különleges kancsót szerzünk be. Ilyen például a MacKenzie-Childs által piacra dobott kannáját. A zománcbók készült, fekete-fehér mintával és a fedélen található elbűvölő madárral díszített kancsó fogantyúját direkt úgy alakították ki tervezői, hogy öntés közben minimális legyen az esélye, hogy a csésze mellé töltjük kedvenc teánkat.

Ár: 72 ezer HUF