Zendaya a 2024-es Met-gálán

Izgalmas részletek derültek ki a 2025-ös Met-gáláról

A divat és Hollywood legnagyobb neveit tömörítő Met-gála minden évben vitathatatlanul hatalmas érdeklődést vált ki világszerte. Bár még több mint fél év van hátra a jövő évi eseményig, már most számos részletet megismerhetünk: a házigazdákra, a tematikára és a pontos dátumra is fény derült az elmúlt napokban.


A 2024-es Met-gála témája a Csipkerózsikák: Újraébredő Divat (Sleeping Beauties: Reawakening Fashion) névre hallgatott, a dress code pedig az Idő kertje (Garden Of Time) fantázianevet kapta. A szépség múlását bemutató, valamint a virágmotívumokkal teli ruhadarabok idén is milliókat nyűgöztek le.

A 2025-ös Met-gála témája a Superfine: Tailoring Black Style, és a fekete dandyizmus története lesz.

Cardi B a 2024-es Met-g\u00e1l\u00e1n

Cardi B a 2024-es Met-gálán

Fotó: Getty Images

A The Costume Institute 2025 tavaszi kiállítása alapján mind a téma, mind a kollekció Monica L. Miller Slaves to Fashion című könyve ihlette. Ez a cím egy 18. századi rabszolga memoárjára utal, aki arról írt, hogy felszabadítását majd egy elegáns öltözékkel szeretné megünnepelni.

Ez lesz a Costume Institute első olyan kiállítása, amely kizárólag színes bőrű tervezők munkáit helyezi reflektorfénybe, továbbá két évtized után újra a férfidivat kerül a középpontba.

A meghívottak dress code-járól szóló közlemény azonban még várat magára.

Ami pedig a házigazdákat illeti, mint mindig, 2025-ben is Anna Wintour lesz a Met-gála egyik társelnöke. Mellette Colman Domingo színész, Lewis Hamilton autóversenyző, A$AP Rocky rapper, illetve Pharrell Williams zenei producer is ezt a pozíciót töltik be, míg a tiszteletbeli elnök szerepében LeBron James kosárlabdázó tűnik majd fel.

Mikor lesz a 2025-ös Met-gála?

Emellett az is biztosnak mondható, hogy a jövő évi Met-gálát – szokás szerint az év ötödik hónapjának első hétfőjén, azaz – 2025. május 5-én rendezik meg a New York-i Metropolitan Museum Of Artban.

Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Getty Images