Rózsaszirmok egy parfüm mellett

Ha a rózsák szerelmese vagy, ezeket a parfümöket imádni fogod!

Az alábbi csodás klasszikusok és az új, páratlan parfümök bizonyítják, hogy a rózsa illata miért is annyira csodálatos és maradandó.


A rózsa talán a legklasszikusabb összetevő a parfümök világában, ráadásul a szerelem szimbóluma is, amely a görög és a római mitológiáig nyúlik vissza. Kár volna tagadni, hogy virág megjelenése éppoly lenyűgöző, mint amennyire tartós is.

A rózsa a nőknek forgalmazott illatok mintegy 75 százalékában szerepel. De bár mindenütt jelen van, messze nem minősül egyhangúnak. A tavaszi rózsa például egy bizonyos földtípuson nő, ami magával hozza a méz és a citrom fűszerek jegyeit. Ez a gazdag rózsa többféle aspektussal rendelkezik, és pont ez teszi egyedivé.

Ez a virág minden nagy parfüm alapja, így az alábbiakban bemutatjuk a 6 kedvenc rózsaillatunkat.

Miss Dior Rose Essence Eau de Toilette

A Miss Dior most bevezetett illatának rózsáit a franciaországi Grasse-ban található Domaine de Manon-ban termesztik. Van valami különösen romantikus és őszintén szólva ihletett ebben a friss, nagyon természetes illatban, amelynek pézsma, pacsuli és vetiver rétegei fás elemet adnak a rózsa alá. A Miss Dior Rose Essence egy modern és dinamikus rózsa kifejeződése.

Young Rose Eau de Pardum - Byredo

Ben Gorham kultikus termékcsaládjának rózsaillatai egyre nagyobb választékkal rendelkeznek. A legnépszerűbb talán a Young Rose, a klasszikus kortárs változata, amely szecsuáni borsot helyez a harmatos damaszkuszi rózsára.

Evening Rose Eau de Parfum - Aerin

A bolgár rózsa ódája, az Evening Rose Blanc lédús szederrel és természetesen a csodálatos rózsával készült. Emellett konyakos jegyeket is tartalmaz, amelyek meleg, fényűző réteget varázsolnak a parfümhöz.

Rose Prick Eau de Parfum - Tom Ford

Egyetlen "best of" illatlista sem lehet teljes Tom Ford a mámorító illatok mestere nélkül. A Rose Prick-et Ford saját privát rózsakertje ihlette. A damaszkuszi rózsa és a szecsuáni bors varázslatos találkozásának köszönhetően biztosan mindenki felfigyel az illat használójára.

Musc Noir Rose Eau de Parfum - Narciso Rodriguez

Ez az új rózsaillat ragyogóvá teszi viselőjét, és kétségtelenül tökéletes választás egy kis éjszakai szórakozáshoz. A pézsma, a vanília és a tubarózsa édes, buja minőséget kölcsönöznek neki, míg a bergamot egy kis frissességet ad hozzá.

Dolce Rose Eau de Toilette - Dolce & Gabbana

A Dolce & Gabbana nőies, virágos kollekciójának újdonsága, a Dolce Rose a rózsa ünneplésének a legvidámabb, legragyogóbb formájában. A vörös ribizli, a pézsma és a fás, aromás jegyek esszenciát kölcsönöznek az illatnak.