Nő vizes hajjal áll a tükör előtt

3 luxus hajkondicionáló, ami annyira jó, hogy helyettesíti a parfümöt

A számodra is biztosan ismerős az érzés, mikor beleszagolsz a frissen mosott hajadba, és isteni illata van. A legtöbb esetben azonban ez az illat hamar elillan. Mi azonban összegyűjtöttünk 3 hajkondicionálót, melyek illata mennyei és napokig is képes kitartani, ezzel kiváltva a parfümöket.


Az illatokat általában négy fő kategóriára bontják: virágos, orientális, fás és végül a friss illatok. Az első és legfontosabb, hogy mielőtt kondicionálót választunk állapítsuk meg, hogy mi melyik fő illattípust kedveljük és azon belül keresgéljünk. Íme a Top 3 kedvencünk!

1. Ranavat regeneráló kondicionáló


Mire jó: puhává és kezelhetővé teszi a hajat

Illatjegyek: jázmin

Ez a kondicionáló maga a tökély. Nem csak a krémes, nem túl nehéz textúrája és jázminos illata miatt imádják olyan sokan, hanem a kezelhetősége miatt is. Kényelmes, pumpás kialakításának köszönhetően a haj balzsamozását egy új szintre emeli. Arról is érdemes egy pár szót ejteni, hogy a jázminvirág-kivonatnak köszönhetően az illata frenetikus. Az édeskés virágillat nem csak a zuhany alatt, hanem a száraz hajszálakban is bennmarad még hosszú órákon át, így parfümöt se muszáj használnod.

2. Vegamour HYDR-8 Hidratáló és javító kondicionáló balzsam


Mire jó: simító hatású összetevőkkel rendelkezik, így tökéletes a szöszösödésre hajlamos haj számára

Illatjegyek: jázmin, gardénia

A jázmin és a virág illatok szerelmesei figyelmébe ajánljuk ezt az extrán tápláló kondicionálót a Vegamour-tól. Mivel az illata a jázmin jegyeknek köszönhetően hasonlít a Ranavat kondicionálójához, így döntsön a választásnál a hajtípusod. Ezt a balzsamot ugyanis főként szöszösödésre hajlamos, sűrű, dús, vastagszálú hajra ajánljuk. Ennek valamivel nehezebb az állaga, kevésbé balzsamos, és egy Kamartin nevű összetevővel rendelkezik, amely a márka vegán selyem alternatívája a keratinnak és a szilikonnak, és segít a nedvesség megkötésében. Ezzel még tudatos vásárló is lehetsz.

3. Herbal Essences Bio Renew kókusztejes kondicionáló


Mire jó: ár-érték arányban ez az egyik legjobb kondicionáló, kókuszos illatú, ami napokig képes tartani

Illatjegyek: kókusz, vanília, fehér virágillat

Listánk végére egy drogériás, ár-érték arányban nagyon jó hajkondicionálót hagytunk. Ennek a különleges balzsamnak kókusz, vanília és trópusi virágok illata van, amitől úgy érezzük magunkat, mintha egy távoli szigeten lennénk a zsúfolt fürdőszobánk helyett. A kókusztej a formula sztárösszetevője, és ez az, ami puhábbá, fényesebbé és összességében könnyebben formázhatóvá teszi a hajunkat.

Nyitókép: Shutterstock

(PureWow)